Logo hartvanzuidplas.nl
De verdediging van Nieuwerkerk in de verdrukking tegen Monster.
De verdediging van Nieuwerkerk in de verdrukking tegen Monster.

Nieuwerkerk speelt het chagrijn weg

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – v.v. Nieuwerkerk sloot zaterdag 18 september de bekercampagne af met een 4-2 zege op Monster. Het zorgde voor wat lachende gezichten, maar klaar voor de competitie is Nieuwerkerk niet.

Door Erik van Leeuwen

Daarvoor is te veel gebeurd, zei trainer Ron Luijten na afloop van het derde bekerduel. De blessuregolf die Nieuwerkerk in de voorbereiding op de nieuwe competitie overspoelde, laat nog steeds zijn sporen na. Hoewel er langzaam maar zeker spelers terugkeren, is Nieuwerkerk volgens Luijten nog ver verwijderd van de ideale situatie. 

“Ik had graag zeventien, achttien fitte spelers gehad. We hebben zaterdag weliswaar veertien, vijftien man, maar een deel daarvan kan nog geen hele wedstrijd spelen. Door die blessuregolf heb ik ook meer dan de bedoeling was een beroep gedaan op spelers die blessurevrij zijn gebleven. Na een jaar niet voetballen zet je die spelers ook graag wat gedoseerder in.”

Zaterdag tegen Monster keerden Stefan van der Vlegel en Kevin Kamerbeek terug in het elftal. Beiden speelden een deel van de wedstrijd. Luijten: “Dat geeft wat meer armslag, maar ik verwacht niet dat ze zaterdag tegen YVV de Zwervers gelijk negentig kunnen spelen. Je moet de speeltijd en belasting voorzichtig opbouwen.”

Door al die blessureperikelen heeft Luijten nauwelijks kunnen sleutelen aan het voetbaltechnische deel. Dat is volgens hem te zien aan de staat van het voetbal. “We spelen veel minder dominant. Dat is ook logisch verklaarbaar. Door al die blessures hebben we steeds in wisselende samenstellingen gespeeld. Daar leiden de vaste patronen onder. Vandaag speelden we met Valentijn Kittel en Maurice Treffers in het centrum, maar we hebben daar al met vijf verschillende spelers gespeeld.”

Dat Nieuwerkerk Monster, dat al zeker was van plaatsing voor de volgende bekerronde, klopte was volgens Luijten goed voor het zelfvertrouwen. “We toonden veerkracht door tot twee keer toe een achterstand goed te maken.”

Meer berichten