Logo hartvanzuidplas.nl
De vrouwen van ZVH zaterdag na de zege op VSTS.
De vrouwen van ZVH zaterdag na de zege op VSTS.

Jumbo ZVH heeft de gewenste start: ‘Het gaat weer ergens om’

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De vrouwen van Jumbo ZVH maakten er in de eerste competitiewedstrijd sinds een jaar meteen een marathonpartij van. VSTS uit Bodegraven was een taaie opponent, maar moest uiteindelijk na vijf sets en tweeënhalf uur volleybal in Swanla met de witte vlag zwaaien: 3-2.

VSTS is net als ZVH een vaste klant in de derde divisie en daarom was de openingswedstrijd in Zevenhuizen een goede testcase voor het team van trainer/coach René van Essen. Die zag vooral plezier in het veld. “Je kon merken dat iedereen weer stond te popelen om te spelen. Het was ook weer een beetje spannend: voor het eerst in een jaar gaat het weer ergens om.”

Het publiek in Swanla zag een wedstrijd waar beide teams vooral lange rally’s speelden. Door de sterke verdediging was het moeilijk punten maken. “Alle teams moeten weer zoeken naar de juiste formatie en dat geldt ook voor ons”, reageerde Van Essen, die mede vanwege personele problemen - Sterre van Wensveen en libero Jolien van Dam waren nog niet beschikbaar - gekozen had voor een systeem met twee spelverdeelsters.

Demi van Es en Inge van Tilburg begonnen in de rol van spelverdeelsters, waarbij Van Es eind eerste set werd vervangen door Chiara Broek. Later kwam Van Es weer het veld in. “Het is een enorme luxe om drie speelsters te hebben die én kunnen spelverdelen én aanvallend ingezet kunnen worden”, zei Van Essen.

Even leek het erop dat ZVH na het winnen van de tweede en derde set het in het vierde bedrijf zou gaan afmaken. Ondanks het sterke spel van libero Sonja van Mil, die Van Dam verving, miste ZVH echter nét de kracht om door te drukken (21-25). Daardoor was een vijfde set noodzakelijk, waarin de thuisploeg de langste adem had: 15-12.

“Een mooi scenario voor de eerste wedstrijd”, concludeerde Van Essen, die verder weinig conclusies wilde verbinden aan de overwinning en al helemaal niet in combinatie met promotieambities. “Twee jaar geleden lonkte de top 3 en dus promotie naar de tweede divisie, maar we hebben twee seizoenen niet gespeeld. Ik kan geen zinnig woord zeggen over de tegenstand in de competitie. Pas na een wedstrijd of vijf kan je een beetje een beeld vormen.”

Meer berichten