Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Er was even de mogelijkheid dat Moerkapelle de eerste punten bij kon schrijven. Het mocht niet zo zijn.</p>

Er was even de mogelijkheid dat Moerkapelle de eerste punten bij kon schrijven. Het mocht niet zo zijn.

(Foto: Michael Schwarzenberger/Pixabay)

Bizar tegendoelpunt nekt Moerkapelle

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle wacht na de tweede speeldag nog op het eerste punt. In Gouda was de ploeg van trainer Gerald van der Klok tegen GSV dichtbij een goed resultaat, maar werd het genekt door een late goal die aanvankelijk niet was gezien door de scheidsrechter (1-0).

Het enige en winnende doelpunt viel een minuut of dertien voor tijd. Een voorzet van een Goudse speler werd door een aanvaller in de zijkant van het doel getikt. Door een gat in het net verdween de bal echter naast het doel, waardoor de scheidsrechter twijfelde of hij de goal moest tellen. 

“Uiteindelijk besloot hij na een paar minuten de treffer te tellen”, reageerde Van der Klok. “De scheidsrechter kon het vanuit zijn positie niet goed zien, bovendien stonden er spelers voor zijn neus. Hij zat écht. Het was vervelender geweest als de bal niet had gezeten.”

Het doelpunt viel juist op een moment dat Moerkapelle ging geloven in een goed resultaat. “We verdienden eigenlijk wel een punt”, meende Van der Klok. “We stonden goed georganiseerd en op het middenveld was er meer balans. Ramon de Bruin was terug en zijn terugkeer was van positieve invloed.”

Van der Klok had bewust gekozen voor een tactiek van inzakken. “GSV heeft een goede ploeg met jongens die in het verleden op een hoger niveau hebben gespeeld. Speel je daar hoog druk tegen, dan vinden ze makkelijk de ruimte. Vandaar dat we wat meer inzakten dan anders. We verliezen, maar ik zie het team ook groeien.”

Meer berichten