Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Dani Hoogendoorn pakt &eacute;&eacute;n van zijn rebounds.&nbsp;</p>

Dani Hoogendoorn pakt één van zijn rebounds. 

(Foto: Erik van Leeuwen)

CKV Nieuwerkerk paait publiek met ‘burgers’

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het was zaterdag een dag voor de fijnproevers bij CKV Nieuwerkerk. Eerst ontdeed de hoofdmacht zich van OVVO uit Maarssen, in het feestgedruis na afloop kropen de spelers van de selectie achter de barbecue.

Erik van Leeuwen

Op sportpark De Kleine Vink kregen supporters en vrijwilligers van de club kregen een broodje hamburger voorgeschoteld. “We hebben ze te lang gemist”, zei speler Dani Hoogendoorn, die er lustig op los bakte. “Vorig seizoen hebben we een paar wedstrijden op het veld gespeeld, maar toen was geen publiek toegestaan. Nu is de sfeer en ambiance terug en dat wilden we vieren.” Een origineel idee. Hoogendoorn, lachend: “Nee hoor. We hebben het afgekeken bij GKV waar we de eerste wedstrijd speelden.”

Mooier kon het zaterdag niet zijn: het oktoberzonnetje scheen uitbundig en Nieuwerkerk klopte OVVO na een spannend gevecht met 25-19. “Het was zeker geen abc’tje, zoals tegen BEP en Velocitas. Dat wisten we al vooraf. OVVO heeft gewoon een goede ploeg met prima spelers”, aldus Hoogendoorn.

Tweehonderdvijftig hamburgers gingen er zaterdag door. Hoogendoorn gaf zichzelf er ook een cadeau. Welverdiend na een strijd waarin hij zich wederom liet zien als dé rebounder van CKV. Onder de korf voerde hij zijn privé-oorlogjes weer uit, zonder dat hij daarbij gemeen werd. “Ik ben geen man van ellebogen. Ik probeer zo correct mogelijk een zo goed mogelijke positie te krijgen. Ik moet die afvang hebben.”

Enkel
Mede dankzij het goede werk van Hoogendoorn onder de paal kon Nieuwerkerk veelvuldig blijven aanvallen en schieten. Vijfentwintig doelpunten was een mooi resultaat. “We waren soms wat slordig, maar op de beslissende momenten waren we bij de les”, zei Hoogendoorn, die halverwege de eerste helft door zijn enkel ging. “Ik kwam op een voet van een tegenstander terecht. Dat gebeurt regelmatig, want het gebied waar het om gaat rond de korf is maar een paar vierkante meter. Tegenwoordig wordt er fysiek ook meer toegestaan. Ik heb sterke enkels en ben nog één van de weinige spelers die zonder enkelbrace speelt. Het was even stampen en door.”

Hoogendoorn hoopt uiteraard dat Nieuwerkerk deze veldcompetitie eindelijk de verlangde promotie weet te bewerkstelligen. “We azen al een paar jaar op de hoofdklasse. Zonder corona hadden we waarschijnlijk al op dat niveau gespeeld. We doen er alles aan om het nu te laten lukken.” 

Hoogendoorn weet ook dat Unitas en KVS geduchte concurrenten zijn. “De nederlaag tegen Unitas heeft ons een beetje wakker geschud. We hadden daarvoor al heel lang geen wedstrijd op het veld verloren. We moeten ervoor zorgen dat we scherp zijn. Ik vind dat we het aan onszelf verplicht zijn om kampioen te worden. We hebben de kwaliteiten in huis. Het is niet alleen de eerste, maar ook de tweede groep. De concurrentie houdt je scherp.”

Meer berichten