Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Een eenmansblok van ZVH moet een aanval van VoCaSA tegenhouden.</p>

Een eenmansblok van ZVH moet een aanval van VoCaSA tegenhouden.

(Foto: André Dirks)

Volleyballers ZVH op zoek naar de extra’s

  •   keer gelezen   Sport

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Reco ZVH prijkt na drie duels onderaan de ranglijst in de eredivisie. Na twee ‘ingecalculeerde’ nederlagen tegen toppers Lycurgus en Orion volgde zaterdag tegen VoCaSA een nederlaag die wél fors pijn deed: 1-3 (21-25, 25-21, 16-25 en 21-25).

Erik van Leeuwen

Ook gesteund door het fanatieke thuispubliek kon ZVH de gasten uit Nijmegen niet de baas. VoCaSA was in Swanla net wat vaster, waarbij vooral het verschil in blokkering opviel. Tegenover negen succesvolle bloks van ZVH stonden er twintig van de bezoekers. 

“Daarmee is meteen het verschil verklaard”, reageerde coach Kristian van der Wel enigszins aangeslagen. “Ik had gehoopt dat we wat verder zouden zijn dan in januari toen we de coronacompetitie startten. We speelden vandaag niet slecht, maar de extra’s ontbraken. En die zijn nodig om een goede ploeg te kunnen verslaan.”

Van der Wel kwam tot de conclusie dat al zijn spelers een voldoende scoorden. “Een 6 of 6,5. Je moet echter ook iemand hebben die een 8 scoort. Die hadden we niet.” De coach probeerde het met verse wissels, maar VoCaSA, dat ook in de voorbereiding ZVH versloeg, bleef sterk. Ook toen de thuisploeg in de vierde set een ogenschijnlijke comfortabele 8-2 voorsprong nam, bleven de Nijmegenaren solide en rustig spelen. “Hun wissels pakten ook heel goed uit, ze kregen er een boost door en kwamen puntje voor puntje dichterbij.”

“Tegen Lycurgus en Orion weet je dat het lastig wordt en daarom was dit onze eerste grote kans op een overwinning. Als het dan niet lukt is dat een grote teleurstelling. We zullen beter moeten worden. Ook Taurus, de tegenstander komende zaterdag, versla je niet zomaar en dat geldt ook voor het talentteam, waartegen we een week later spelen.”

Eerste uitsucces dames
De dames van Jumbo ZVH behaalden zaterdag het eerste succes buiten Zevenhuizen. Na twee thuiszeges werd Inter Rijswijk met 1-3 aan de zegekar gebonden. ZVH stijgt naar de vierde plaats.

In de eredivisie wonnen de vrouwen van VCN ook hun derde wedstrijd. Peelpush werd in sporthal Oostgaarde in Capelle met 3-2 verslagen.

Meer berichten