Afbeelding
Foto: Lorenzo Cafaro/Pixabay

Scorend Groeneweg ‘moet’ voor titel gaan

Sport 317 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – De vierde klasse is vooralsnog een snoepwinkel voor de aanval van Groeneweg. Tegen FC Banlieu kon de ploeg van trainer René van Beek vijfmaal scoren: 5-1.

Daarmee bleef Groeneweg, dat zich op de eerste speeldag verslikte in TOGB, in het spoor van de twee koplopers CKC uit Rotterdam en BSC’68 uit Benthuizen. 

De Zevenhuizenaren scoorden in de vijf gespeelde wedstrijden 24 keer. Vooral voor de spitsen Robin Zuierveld en Rick Sleeuwenhoek voelt de vierde klasse als een snoepwinkel. “Robin heeft al tien keer gescoord, Rick zit geloof ik al op zeven doelpunten. Tegenstanders weten vaak niet waar ze het moeten zoeken.” Aanvoerder Bas Roos had er na de 5-1 tegen FC Banlieu schik in: “Bij hen werd een verdediger al na twintig minuten gewisseld. Hij was toen al zes keer voorbij gelopen.”

Toch had Roos een kritiekpuntje. “5-1 was veel te weinig. We hebben zeker vijftien honderdprocentkansen gehad. Dan is vijf goals erg mager.” Vooral de voorsprong bij rust, door een doelpunt van Robin Zuierveld, was bescheiden. Na de pauze liep Groeneweg door treffers van Rick Sleeuwenhoek uit naar 3-0. Na de onverwachte tegengoal (schot van afstand) maakte Mario van Dieren 4-1 en Reinier Clazing 5-1. 

Roos: “Dit seizoen telt maar één ding: het kampioenschap. Ik weet dat ik hiermee de boel op scherp zet, maar ik vind ook dat we het aan onze stand verplicht zijn om de titel te pakken.”