Afbeelding
Foto: Michael Schwarzenberger/Pixabay

Moerkapelle heeft eerste zege beet

Sport 252 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle heeft na vier nederlagen eindelijk de eerste overwinning in de competitie behaald. Door de zwaarbevochten zege op Stolwijk (2-1) viel in één keer een grote last af van de spelers en technische staf. “De opluchting is enorm”, aldus Gerald van der Klok.

Moerkapelle verloor in de eerste competitiemaand van Cabauw, GSV, Hazerswoudse Boys en Bergambacht, alle vier clubs die gaan meedoen in de top van de vierde klasse. 

Desondanks was er door de start van nul punten uit vier wedstrijden onrust ontstaan op sportpark De Wilde Veenen, erkende ook trainer Van der Klok. “Je kunt wel blijven roepen dat je tegen goede tegenstanders hebt gespeeld, maar spelers kijken ook naar de ranglijst. Dan zien ze Moerkapelle op nul staan. Dat is geen fijn gevoel. Het risico bestaat dat die twijfel omslaat in angst. Wat dat betreft kan ik de groep alleen maar complimenten maken. Je merkte dat er druk op stond, maar ik zag ook een elftal dat daar heel volwassen mee omging.”

Vooral voor rust kwam Moerkapelle uitstekend voor de dag. De bal ging van voet naar voet en de thuisploeg kreeg goede kansen. Twee leverden een doelpunt op, van Lucas Doornebosch in de negentiende minuut en van Timon van Dam in de 43ste minuut. Het eerste grote wapenfeit van Stolwijk viel op slag van rust te noteren toen de bezoekers een kopkans kregen.

Billenknijpen
Na de pauze verloor Moerkapelle de grip op de wedstrijd. Stolwijk koos voor een opportunistische speelwijze en daar hadden de gastheren het moeilijk mee. Twintig minuten voor tijd maakte Stolwijk de aansluitingstreffer, waarna het voor Moerkapelle nog flink billenknijpen was volgens Van der Klok. “We hebben deze overwinning puur op karakter over de streep getrokken. Er waren een paar hachelijke momenten voor ons doel. We hadden eigenlijk een strafschop moeten krijgen toen een speler van Stolwijk de bal tegen zijn arm kreeg. Het zicht van de scheidsrechter werd door de drukte van spelers in het strafschopgebied ontnomen.”

Van der Klok: “Hopelijk geeft deze zege ons rust en vertrouwen. Zaterdag bij ASW hebben we een kans op drie punten. Een overwinning daar brengt ons verder richting de middenmoot.”