Het driemansblok van ZVH met Benjamin Parkinson, Jochem Bloem en Bram Wiltenburg. Foto: André Dirks

Reco ZVH kan twee weken genieten van eerste zege

Sport 208 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Na een maand vol verliespartijen kon Reco ZVH zaterdag eindelijk de eerste overwinning in de eredivisie begroeten. Het talententeam Papendal moest met 3-2 buigen.

Cadeau kreeg ZVH het bepaald niet in een half gevuld Swanla. De jonge talenten van Nederland, verzameld in het Papendal-model, namen twee keer een voorsprong in sets door de eerste en derde set met respectievelijk 25-27 en 25-15 te winnen.

De veerkracht van ZVH was zaterdag echter groot en dat stemde trainer/coach Kristian van der Wel zeer tevreden na enkele gebeurtenissen die een sluier over de afgelopen week legde.

“Het was geen optimale trainingsweek”, erkende Van der Wel, doelend op de terugkeer van een speler met corona, een speler met een spierscheuring en de lichte hersenschudding die spelverdeler Timothy Scheffers opliep in de uitwedstrijd tegen VoCaSA toen hij een bal tegen het hoofd kreeg.

Omdat Scheffers nog veel last ondervond, startte Bram Wiltenburg als spelverdeler.

Rust
“De wil om te winnen was enorm”, vond Van der Wel. “We waren er ook hard aan toe. De vorige wedstrijden viel het niet onze kant op, vandaag wel. Het mooie is dat we er twee weken van mogen genieten, omdat we zaterdag rust hebben.”

Met wedstrijden tegen SSS en VCN op de rol, denkt Van der Wel stiekem aan een ‘serie’ van meerdere zeges. “Er liggen kansen, want SSS en VCN zijn gelijkwaardige tegenstanders.”