Logo hartvanzuidplas.nl
Luuke Six in balbezit namens De IJssel.
Luuke Six in balbezit namens De IJssel.

De IJssel is niet meer alleenheerser

  •   keer gelezen   Sport

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hockeydames van De IJssel hebben in de tweede klasse het eerste verlies van deze competitie moeten slikken. Door de 1-0 nederlaag bij Groen Geel is de formatie van vader en zoon Renes niet langer de enige koploper.

Groen Geel stond aan het begin van zondagmiddag nog drie punten achter op De IJssel maar heeft nu de Nieuwerkerkse formatie achterhaald in punten. De IJssel is op basis van doelsaldo nog wel koploper. “Kan een keer gebeuren.” 

Trainer/coach Jean Paul Renes maakte geen ‘drama’ van het eerste verlies. “Het was een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij beide ploegen ongeveer evenveel kansen kregen. Het had net zo goed 1-1 of 1-0 voor ons kunnen worden, het kwartje rolde voor ons net even de verkeerde kant op.”

Het enige doelpunt viel halverwege de eerste helft. “We speelden zeker geen slechte wedstrijd”, vond Renes. “Maar ik vond wel dat we de échte overtuiging misten. Om dit soort topwedstrijden te winnen, heb je wat extra’s wel nodig. De overtuiging was er alleen in het vierde kwart”, concludeerde hij. “Er is natuurlijk geen man overboord. We zullen nu echter wel een positief resultaat moeten halen in de uitwedstrijd zondag tegen Pollux.”

De zegereeks was overigens vrijdag al gestopt voor De IJssel, dat op eigen veld voor de beker met 5-2 ten onder ging tegen eersteklasser Etten-Leur. “We speelden erg nerveus, want er was veel publiek”, zag Renes. “Daardoor stonden we na het eerste kwart al met 4-0 achter.”

Meer berichten