Logo hartvanzuidplas.nl
Lorenzo Cafaro/Pixabay

Moerkapelle-voorzitter Zijderhand: stop competitie

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Moerkapelle-voorzitter Martien Zijderhand vindt dat de KNVB ernstig moet overwegen om de competitie tijdelijk stil te leggen. “Met de nieuwe maatregelen heeft het geen zin meer”, zegt hij.

In de gehele voetbalwereld klinkt steeds harder het geluid om de competitie op te schorten. De huidige maatregelen – kantine beperkt open, toegang kantine en kleedkamer alleen met een geldige coronapas en geen publiek bij wedstrijden, leveren volgens Zijderhand ‘veel gezeur’ op. Hij roept de KNVB op om de regie te nemen in de crisis. “Drie weken geen wedstrijden is te overzien. We kunnen dan wel blijven trainen en wedstrijden die niet doorgaan verschuiven naar een latere datum. Dan speel je in mei of juni het seizoen uit. Dan is het ook prima weer.”

Gé Smakman, voorzitter van ASW uit Waddinxveen, gaat nog een tikkeltje verder. Hij stelt voor om nu al de winterstop te laten beginnen. “Het is zo geen doen.” Afgelopen zaterdag moest ASW de kantine om één uur ’s middags dichtgooien omdat het onvoldoende vrijwilligers had om de toegang tot kantine en kleedkamers te controleren.

Nieuwerkerk-bestuurslid Hein de Jong kan zich voorstellen dat de competitie voor standaardelftallen voorlopig ‘on hold’ wordt gezet. Nieuwerkerk kan zaterdag in het rechtstreekse duel met concurrent SSS op sportpark Dorrestein periodekampioen worden. “Normaal gesproken komt er een bak met mensen kijken. Die zorgen ook voor een bak met geld. Die bak lopen we als club mis.”

Ook trainer Ron Luijten voelt wel wat voor een pauze van drie weken. “Als trainer en speler wil je natuurlijk altijd spelen, maar spelen zonder publiek is veel minder leuk. De club wordt er financieel zwaar door getroffen. Bovendien lopen we als team tegen praktische problemen aan, want de bespreekruimte gaat ook op slot.”

Even stoppen is daarom een verstandige keuze, vindt Zijderhand. Zaterdag staat de Zuidplasderby Moordrecht-Moerkapelle op het programma. “De pret is er wel van af”, zegt Zijderhand, die vindt dat de KNVB met een besluit om drie weken niet te spelen een signaal afgeeft aan de landelijke overheid. “Ik begrijp de noodzaak van ingrijpen omdat de coronacijfers slecht zijn, maar de maatregelen zijn nodeloos ingewikkeld en complex.”

Meer berichten