Moerkapelle boekte opnieuw een zege bij Moordrecht.
Moerkapelle boekte opnieuw een zege bij Moordrecht. Foto: Erik van Leeuwen

Moerkapelle is sterkste in ‘spookduel’

Sport 295 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – In de mist van sportpark ’t Lage doemde zaterdag Moerkapelle op als winnaar in de derby met Moordrecht. Na de 1-5 in Moerkapels voordeel lijkt de rolverdeling voor het vervolg van het seizoen in de vierde klasse duidelijk.

Erik van Leeuwen

Met een verdwaald bestuurslid langs de lijn, mist in de lucht en een miezerig regentje ontrolde de Zuidplasderby zich in een spookachtig scenario. In de ‘ambiance’ van complete sfeerloosheid voelden de spelers van Moerkapelle zich een stuk beter thuis dan die van de thuisploeg. Waar de gasten zich de gehele wedstrijd presenteerden als een fit collectief, maakten de Moordrechtse elf een onsamenhangende indruk.

“We misten zes spelers en dat is gewoon te veel”, legde na afloop keeper en aanvoerder Davey van den Berg de vinger op de zere plek. “Onze basis is veel te smal. Doordat ook het tweede en de A1 krap in de spelers zit, is het elke keer een puzzel om genoeg spelers op de been te krijgen. Daar moet een structurele oplossing voor komen.”

Moordrecht speelde in de Moordrechtse mist nog een aardige eerste helft. Nadat linksbuiten Timon van Dam zijn voorzet per ongeluk in het doel zag vallen (0-1), maakte Glenn Kastanja binnen vier minuten gelijk. Moerkapelle had het betere van het spel, maar Moordrecht was zeker niet ongevaarlijk. In de slotfase van de eerste helft kreeg de thuisploeg in een tijdsbestek van zes minuten twee treffers te incasseren. 

an de eerste ging een enorme verdedigingsfout vooraf, waardoor Jeffrey Kievit kon scoren (1-2). Kort daarop was de zoon van oud-middenvelder Ron Kievit het slachtoffer van een sliding waarbij hij werd geraakt door Davey Hehakaja. De vraag was of het een correcte sliding of overtreding was, scheidsrechter Kleinjan vond het laatste. Lucas Doornebosch trof vervolgens vanaf elf meter doel (1-3).

In de tweede helft raakte Moordrecht beetje bij beetje het geloof kwijt in een goede afloop. De energietank bij Moerkapelle was nog een stuk voller. Bij zijn eerste de beste actie zorgde invaller Tim Koorevaar voor 1-4 en kort voor tijd maakte Timon van Dam via een individuele actie zijn tweede goal van de middag.

Moerkapelle kan met de vierde overwinning op rij zorgeloos de toekomst in en dat was na vier nederlagen in de eerste vier wedstrijden niet voorzien, gaf ook trainer Gerald van der Klok na afloop toe. “We maken niet alleen qua resultaten progressie, maar we gaan ook zeker beter voetballen. We hebben veel tijd besteed aan positiespel en dat zie je terug.”

Bij Moordrecht zijn er volop zorgen. Van den Berg vindt dat er iets moet gebeuren. “Met zijn zessen trainen is niet ideaal. Het zal helpen om het eerste en tweede op de training samen te voegen. Het is aan het bestuur.”

Moordrecht is intussen gezakt naar de twaalfde plaats in het klassement. Hoewel de achterstand op de veilige tiende plaats maar één punt bedraagt, vond Van den Berg het nodig om de noodklok te luiden. “We krijgen nu Ammerstol en Gouderak achter elkaar. Als we daarvan verliezen, zie ik het heel somber in. We moeten echt om de tafel met elkaar.”