Amy Slagt (r) is gevraagd het team te completeren, nadat er drie dames vlak voor de wedstrijd waren uitgevallen. Foto: archief

Dames NieMo Barracuda zetten opmars voort, ondanks partijdige scheids

Sport 388 keer gelezen

WATERPOLO
Nieuwerkerk aan den IJssel – De waterpolodames van NieMo Barracuda hebben hun opmars in de derde klasse verder voortgezet. De 6-9 overwinning bij De Plas in Nieuwkoop is alweer de vierde op rij.

De hoofdmacht van de Zuidplas-club begon moeizaam aan de competitie en verloor de eerste drie wedstrijden. Het vertrouwen werd teruggevonden met drie overwinningen in het Polderbad. De zege bij De Plas, dat één plaats hoger stond in het klassement, was de eerste buitenshuis.

NieMo Barracuda trad aan met een jonge formatie. In de uren voor de wedstrijd vielen nog drie dames af vanwege coronaperikelen en werden meisjesaspiranten Zoë Steenbergen en Amy Slagt bereid gevonden om het team te completeren.

Partijdig
Eén van de twee aangestelde scheidsrechters bleek clublid te zijn van De Plas en deed geen moeite om dat geheim te houden. NieMo Barracuda liet zich echter niet gek maken door de (deels) partijdige leiding en domineerde van de eerste tot de laatste minuut.

Heel even werd het nog spannend in de derde periode toen de thuisploeg op gelijke hoogte kwam (5-5), maar binnen twee minuten stelden de bezoekers orde op zaken. Met drie treffers was José Bak topscorer.