Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Sanne Noorlander valt aan, Eva Haasbroek verdedigt.</p>

Sanne Noorlander valt aan, Eva Haasbroek verdedigt.

(Foto: Erik van Leeuwen)

IJsselvogels: telkens meekleuren met de coronamaatregelen

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht – De avondlockdown heeft het sporten na 17.00 uur stilgelegd, maar overdag blijven de sportclubs zich roeren. ‘Stilzitten is geen optie’, ook niet voor korfbalvereniging IJsselvogels. “We kleuren mee met de coronamaatregelen.”

Erik van Leeuwen

De selectie van IJsselvogels is zaterdag toch in de weer. Met de A1 en A2 spelen het eerste en tweede team in sporthal De Zuidplas een minitoernooi. “Je wilt toch bezig blijven”, zegt hoofdtrainer Berry Glissenaar. “We kunnen doordeweeks niet trainen en niemand heeft enig idee hoe lang deze situatie duurt en wanneer de competitie weer wordt opgestart.”

Overdag trainen zit er voor de dames en heren van Glissenaar niet in; ze studeren of hebben werkverplichtingen. “Ik heb in de app nog geopperd om ‘s morgens vroeger te gaan trainen, maar dat zag het merendeel niet zitten.”

Voor de jeugd heeft IJsselvogels wel een ingelaste trainingsmiddag kunnen organiseren. Op woensdag, vanaf 12.30 uur trainen diverse teams. Dat kan door de bereidheid van trainers om hun werk- of leerschema te verschuiven. De jeugd kan voorlopig ook op zaterdag wedstrijden blijven spelen. “Die tellen niet mee voor de competitie, maar ze stonden al gepland dus waarom niet spelen”, reageert Christa van Adrichem van de jeugdcommissie.

De KNBK buigt zich over hoe het nu verder moet met die competitie. Er komt zeker een alternatieve competitie. “Met vier of zes ploegen. Het aantal ploegen hangt af van hoe lang de lockdown duurt”, vertelt Van Adrichem. “De bond wil een eerlijk speelveld creëren waarbij iedereen gelijke kansen heeft.”

De Moordrechtse hoofdmacht won vorige week de eerste wedstrijd van CKV Reeuwijk. “Die telt niet meer mee”, reageert Glissenaar. “Iedereen hoopt natuurlijk dat de competitie snel zonder belemmeringen kan worden hervat, maar de bond zal zich ook moeten voorbereiden op een competitie zonder dat er getraind kan worden. Dat lijkt mij best lastig, want zonder training neemt de blessuregevoeligheid toe. Je begint ongetraind aan wedstrijden, maar spelers willen tot het uiterste gaan.”

Meer berichten