Logo hartvanzuidplas.nl
<p>De vrijwillige boenploeg houdt huis op een verlaten sportpark &#39;t Lage. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)</p>

De vrijwillige boenploeg houdt huis op een verlaten sportpark 't Lage. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Boenen en mollenjacht bij VV Moordrecht

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moordrecht – Geen nieuwjaarsreceptie met toespraak van voorzitter Ton Redegeld en ook geen nieuwjaarswedstrijd. Bij VV Moordrecht was het zaterdag boendag voor de laatste maanden op sportpark ’t Lage. “We willen niet dat het een beestenboel wordt.”

Terwijl een jeugdteam op één van de velden een training afwerkt, maken zes mannen de kleedkamers schoon. Alle tien de kleedkamers worden grondig onder handen genomen. “Ze worden regelmatig schoongemaakt en aangespoten”, zegt Ron Broer, één van de leden van de vrijwillige boenploeg. “Wij doen het met chloor en sop, het fijne werk zeg maar. Over een paar maanden zitten we hier niet meer, maar dat wil niet zeggen dat het hier een zwijnenstal moet worden. ’t Lage verdient een waardig afscheid.”

De bouw van het nieuwe complex op het nieuwe sportpark ’t Ambacht vordert gestaag, maar op ’t Lage de boel de boel laten, willen de echte clubmensen niet. Generaties zijn er opgegroeid en dat tijdperk moet mooi worden afgesloten. “We hopen dat we nog wat kunnen voetballen”, zegt jeugdvoorzitter Arend van den Heuvel, die er sinds enige tijd een extra baan bij heeft. Samen met Ton Dekker vormt hij de mollenbrigade van de intussen 102-jarige club, want de mollen op veld één houden geen coronastop en hebben blijkbaar ook geen last van het Covid-19 virus. “Als we niets doen, zitten we met een geruïneerd veld.” Dus hebben Van den Heuvel en Dekker als volleerde jagers overal onder de oppervlakte van het veld klemmen gezet. “Plag optillen, een gang zoeken en klem erin’, leggen ze uit. Regelmatig zit er een molletje in de klem. Het is een speciaal werkje dat niet aan iedereen is besteed. “Jaap Verburg en Sjaak van Vliet hebben het lang gedaan”, zegt Dekker. “Jaap kreeg daarna altijd een borreltje.”

De schoonmaakwoede krijgt komende zaterdag een vervolg. Dan worden de ramen van de kantine schoongemaakt. “Dan kunnen mensen weer wat zien als er weer gevoetbald mag worden.”

Meer berichten