Chris van Mullem had een belangrijk aandeel in de winst van de tweede set.

Reco ZVH buigt voor Ludrich Innocente en SSS

Sport 361 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De volleyballers van RECO ZVH hebben hun goede start van het nieuwe jaar geen vervolg kunnen geven in de doordeweekse inhaalwedstrijd bij SSS. In Barneveld versloeg de thuisploeg de Zevenhuizenaren met 3-1 (25-15, 26-28, 25-18 en 25-22). Daardoor blijft ZVH hekkensluiter in de eredivisie.

Het gelegenheids-coachduo Ronald Kooijman en Bas Duiverman startte met dezelfde beginopstelling als zaterdag, toen in Nijmegen VoCASA met 3-1 werd verslagen. Benjamin Parkinson, Chris van Mullem, Bram Wiltenburg, Vincent van der Kraats, Jochem Bloem, Mats Kruiswijk en libero Mika Prins konden tot 8-8 in het spoor blijven van SSS, maar daarna liepen de gastheren uit en moest coach Ronald Kooijman bij 12-9 zijn eerste time-out nemen. De opslag werd terug gehaald, maar de middenaanval van oud-ZVH-speler Ludrich Inocente zorgde ervoor dat SSS verder uit kon lopen. Bij 18-11 werd een tweede time-out genomen. Het blok van SSS bleef voor ZVH een onneembare vesting (25-15).

In de tweede set ging het lang gelijk op en kon ZVH met middenaanvallers Jochem Bloem en Benjamin Parkinson zowel aanvallend als blokkerend punten scoren. Na een spannende strijd trokken de bezoekers met 26-28 aan het langste eind.

De derde set werd voor ZVH een kopie van de eerste set; tot 9-9 hielden de teams elkaar in evenwicht. Bij 10-9 kwam Jasper de Jong voor Jochem Bloem binnen de lijnen. SSS bleef verder uitlopen door meer servicedruk op de Zevenhuizense verdediging uit te oefenen en kon tevens met een hechtere blokkering punten scoren. Deze set werd dan ook met 25-18 door SSS gewonnen.

ZVH begon de vierde set weer sterk, met de sterk aanvallende Vincent van der Kraats. Er werd een kleine voorsprong genomen. SSS wist met zijn blokkering de stand weer in hun voordeel te brengen en hield dat lang vol. ZVH kon in de eindfase van deze set met sterke acties van Benjamin Parkinson en Chris van Mullem tot 23-22 bijkomen. Verder liet SSS het niet komen.

ZVH speelt zaterdag de eerste thuiswedstrijd van 2022. Vanaf 19.30 uur is Taurus de tegenstander.