De D-jeugd speelde zaterdag in de Parkzoomhal een onderlinge wedstrijd. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
De D-jeugd speelde zaterdag in de Parkzoomhal een onderlinge wedstrijd. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

CKV Nieuwerkerk leeft nomadenbestaan

Sport 819 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Eén titel heeft korfbalvereniging Nieuwerkerk in het nieuwe jaar al te pakken: die van het puzzelen. Doordat er in De Kleine Vink geprikt wordt en niet gekorfbald, spreiden de spelers van de club zich over zeven ‘noodlocaties’.

Bij Marlies van der Burgt en Brenda van Klooster is de zwaarmoedigheid ver te zoeken. De coördinatoren van de E-jeugd houden deze zaterdag een oogje in het zeil in de Parkzoomhal en ondanks het aanwezige mondkapje staan hun gezichten niet op onweer maar op de glimlachstand. “Iedereen is blij dat we weer iets kunnen doen”, zegt Van der Burgt en wijst naar de zaal. Daar speelt de E-jeugd, op drie speelvelden, zichtbaar met plezier een onderling toernooitje. “Het is één en al enthousiasme.”
Wie denkt dat er bij CKV Nieuwerkerk nog chagrijn is vanwege de verbanning uit de eigen sporthal, heeft het mis, weten Van Klooster en Van der Burgt. “Natuurlijk was het even slikken voor de vrijwilligers, maar we zijn al snel overgegaan om te kijken wat wel mogelijk was”, stelt Van der Burgt. “Volgens mij heeft de sportstichting er alles aan gedaan om te zorgen voor zo veel mogelijk zaalruimte.”

“Ons streven was om elk team één keer te laten trainen”, vervolgt Van Klooster. “Dat is gelukt. Sommige teams trainen zelfs een tweede keer buiten.”
Aanpassen en puzzelen was het credo. “We kunnen wel zeggen dat het heel erg ingewikkeld is, maar het is je één avond kwaad maken en dan ligt er een schema”, zegt Van der Burgt. Van Klooster: “We hebben met elkaar gekeken wanneer en waar ruimte is en vervolgens zijn we gaan indelen.”
De teams trainen verspreid over Nieuwerkerk op zes locaties. Naast de Parkzoomhal wordt er getraind in de gymzaal bij het Comenius College, de Van Beethovenlaan, de brede school in Esse en Kroonkruid. Ook de buitenvelden bij sporthal De Kleine Vink fungeren als trainingslocatie. “We hebben het geluk dat het niet zo koud is. Met deze temperaturen kun je prima buiten trainen”, zegt Van Klooster.
Er is zelfs een zevende trainingslocatie. De club heeft een paar uurtjes gehuurd in de WION-hal in Ommoord. “Dat is voor teams die dat ook echt willen. Spelers en ouders moeten wel zin hebben om te rijden. Een aantal A-teams gaf aan liever buiten bij de Kleine Vink te trainen.”
“Niemand doet moeilijk”, reageert Van der Burgt. “Dat komt waarschijnlijk ook omdat het maar voor even is.”

Zondag 30 januari wordt de laatste boosterprik gezet in de Kleine Vink, waardoor de club vanaf 4 februari weer in de eigen sporthal terecht kan. En laat de competitie nu net op 5 februari worden hervat. “Ik denk niet dat ze het van tevoren zo hadden gepland”, zegt Van der Burgt. “Laten we hopen dat het nooit meer nodig is.”
Luchtig is het tweetal ook over de organisatie van die competitie. Van Klooster: “Er zitten ontzettend veel kinderen in quarantaine of hebben corona. Als ik een schatting moet maken voor vandaag, misschien wel dertig procent. Dat gaat onherroepelijk van invloed zijn op diverse teams, maar ook daar komen we uit.”