Ron Luijten, hier op archiefbeeld: “We gaven de wedstrijd binnen één minuut weg."
Ron Luijten, hier op archiefbeeld: “We gaven de wedstrijd binnen één minuut weg."

Vorm Zuidplasclubs nog te ver te zoeken

Sport 319 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – De Zuidplasclubs zijn de oefencampagne voor het vervolg van de competitie slecht begonnen. Nieuwerkerk, Groeneweg en Moerkapelle verloren zaterdag hun oefenwedstrijd.

Nieuwerkerk ging in Vlaardingen met 2-1 onderuit bij tweedeklasser Deltasport. Trainer Ron Luijten zag na rust Roy de Oude de enige goal voor de koploper van de derde klasse D maken. “De eerste helft was niet best”, stelde de trainer na afloop vast. “We gaven de wedstrijd binnen één minuut weg. In de tweede helft waren we veel beter en hebben we nagelaten om meer te scoren.”

Nieuwerkerk speelt deze week nog tegen een combinatieteam van Capelle 1/2 en zaterdag is TOGB te gast op sportpark Dorrestein. Zaterdag 12 februari staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Dat is meteen een belangrijke, want SSS is dan de tegenstander. Inzet is de eerste periodetitel.

Groeneweg, dat net als Moerkapelle en Moordrecht de competitie hervat op zaterdag 19 februari, verloor zaterdag met 1-3 van derdeklasser Schoonhoven. “Matig is zwak uitgedrukt.” Trainer René van Beek was beslist niet te spreken over de geboden uitvoering van zijn ploeg, die tot de lockdown zo goed presteerde in de competitie. “Er ontbrak van alles: positiespel, maar ook beleving.” Rick Sleeuwenhoek, die het zonder maatje Robin Zuierveld moest doen in de spits, scoorde al snel de 1-0, maar moest zich na amper een kwartier laten vervangen vanwege een blessure. “We hebben een aardig tijdje stilgelegen en afgelopen donderdag pittig getraind. Wellicht is dat de verklaring van onze slechte wedstrijd”, zei Van Beek, die na rust aanvoerder Bas Roos nog een strafschop zag missen.

Moerkapelle moest op eigen veld met 0-4 het onderspit delven tegen Kickers’69. De thuisploeg speelde met een gemankeerd elftal. “Het was schrapen wat spelers betreft”, zei trainer Gerald van der Klok die om uiteenlopende redenen niet kon beschikken over vijf basisspelers. “We hebben echt de tijd nodig om fit te worden. We moeten een voorzichtige trainingsopbouw doen, want anders krijg je later dit seizoen de rekening gepresenteerd. We hebben een enorm vol programma.”