Doelman Davey van den Berg (hier op archiefbeeld): “Deze overwinning is goed voor het moreel.”

Moordrecht wint ‘Slag om de IJssel’

Sport 428 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht heeft de competitie hervat met een forse opsteker. Op bezoek bij de Gouderakse overburen zegevierde de ploeg van trainer Bobby Leiwakabessy met 3-4, na een 2-0 achterstand.

Voor de wedstrijd waren er grote twijfels of Moordrecht wel klaar zou zijn voor de hervatting. Een paar weken geleden werd bekend dat de club en trainer Bobby Leiwakabessy het contract na dit seizoen gaan beëindigen en daar kwam bovenop kwam het besluit van aanvaller Djazz Manusuma om per direct zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.
Die twijfels waren aanvankelijk ook terug te zien in het spel van Moordrecht bij Gouderak. De thuisclub was in het eerste half uur veel feller en nam, mede door een fout van doelman Davey van den Berg, een 2-0 voorsprong. De bezoekers herpakten zich echter snel en kwamen uit het niets op 2-1 toen Davey Hehakaja uit een dropkick van Van den Berg scoorde. Nog voor rust maakte Mike Dikstra de gehele achterstand ongedaan.

In de tweede helft kreeg Moordrecht, dat conditioneel beter was dan Gouderak, de overhand. Na een communicatiefout achterin kwam de thuisploeg nog wel tegen de verhouding in op voorsprong (3-2), maar Youri Pattikawa bracht zijn ploeg snel weer langszij (3-3). Een kwartier voor tijd maakte Davey Hehakaya de winnende goal, nadat Timo Koster in het Gouderakse strafschopgebied onderuit was gehaald.
“Deze overwinning is goed voor het moreel”, zei doelman Davey van den Berg, die met Moordrecht nu vijf punten voorsprong heeft op de kritische laatste vier plaatsen op de ranglijst. “Die buffer hebben we ook nodig, gezien het zware programma de komende weken.”