Robin Zuierveld was op schot tegen SDV.

Groeneweg leeft zich uit tegen SDV

Sport 749 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg heeft de competitie hervat met een monsteroverwinning. Op bezoek bij SDV in Rotterdam ging de Zevenhuizense formatie na rust helemaal los, waardoor voor de eerste keer dit seizoen de dubbele cijfers werden gehaald: 2-12.

Door Erik van Leeuwen

De grootste zege van Groeneweg in de vierde klasse was de 9-0 tegen Swift Boys op 12 oktober vorig jaar. Die zege, op de tweede speeldag, was het begin van een indrukwekkende serie die inmiddels negen gewonnen wedstrijden standhoudt. De enige club die Groeneweg nog kan volgen is CKC, met één punt achterstand. CKC versloeg zaterdag nummer drie BSC’68 uit Benthuizen. “Het is nog een lange weg”, zei Groeneweg-trainer René van Beek na de twaalfklapper aan de Kralingse Zoom. “De bovenste teams lijden weinig puntverlies en daardoor kunnen ook wij ons weinig permitteren.”

Bij het nog puntloze SDV kende Groeneweg een bliksemstart, want door treffers van Robin Zuierveld (2) en Moos de Hamer was het na twintig minuten al 0-3. De machine van de koploper haperde daarna echter. De thuisploeg zag zelfs kans om terug te komen tot 2-3, waarbij Groeneweg-doelman Niels Heijkoop er niet goed uitzag van de eerste tegengoal. Vlak voor rust bracht Rick Sleeuwenhoek de marge weer op twee: 2-4.

Dat stemde Van Beek allerminst tevreden in de rust. “We waren erg slordig aan de bal”, zei de oefenmeester, die in de tweede helft een getergd Groeneweg snel korte metten zag maken met de thuisploeg, die met de minuut meer medelijden opwekte. Vijf minuten na het herbegin had Groeneweg de stand al van 2-4 naar 2-7 getild door toedoen van Rick Sleeuwenhoek, Olaf Ralen, die een vrije trap fraai de kruising inkrulde, en opnieuw Sleeuwenhoek.

“Het was eenrichtingsverkeer, een kat- en muisspel”, constateerde Van Beek, die Reinier Clazing inbracht. De aanvaller tekende in de speeltijd die hij kreeg nog voor drie goals. Tussen de bedrijven door pikten ook Robin Zuierveld en Mike Karreman nog hun doelpuntjes mee. “De jongens hebben zich na rust gerevancheerd”, zei Van Beek. “Voor de rest is het een logische uitslag. Wij zijn de nummer één, zij staan laatste.”

In Zevenhuizen zijn al veel ogen gericht op de ‘kraker’ met CKC op zaterdag 12 maart. Van Beek meent dat dat veel te vroeg is. “Laten eerst maar eens de wedstrijden tegen FC Zoetermeer en Hillegersberg spelen en winnen. We missen een hoop jongens, dus we moeten aan de bak.”

Van Beek ziet deze week enkele belangrijker spelers, onder wie Rick Sleeuwenhoek, uitvliegen voor een vakantie. “Ik neem de jongens niets kwalijk, want toen ze hun vakanties boekten, waren de komende twee zaterdag vrije weekenden. Als trainer baal ik wel.”