Niels Stuurstraat in actie (foto: archief HvH)
Niels Stuurstraat in actie (foto: archief HvH)

CKV Nieuwerkerk blijft in de race

Sport 537 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk mag blijven hopen op een plaatsje bij de eerste vier in de hoofdklasse en daarmee plaatsing voor de play-offs. In de inhaalwedstrijd in Hardinxveld-Giessendam lag de ploeg van trainer Leon Simons lange tijd in gewonnen positie, maar kon het ook opgelucht ademhalen na een late gelijkmaker (25-25).

Door Erik van Leeuwen

Niels Stuurstraat bezorgde Nieuwerkerk op de valreep een meer dan verdiend punt. De schutter, jarenlang geleden overgekomen van het Rotterdamse NIO, rondde drie seconden voor tijd een vloeiende Nieuwerkerkse aanval af. “Zo makkelijk was dat schot niet”, zei Simons. “Niels stond bij de zijlijn, hij schoot ‘m perfect binnen.”

Het zorgde voor gejuich aan Nieuwerkerkse kant. Die vreugde maakte echter al snel plaats voor het besef dat een gelijkspel wel een karig resultaat was voor een wedstrijd waarin Nieuwerkerk lange tijd de boventoon voerde.

Vooral na rust legde Nieuwerkerk periodes lang de wil op aan de thuisploeg. De voorsprong die in die fase tot stand kwam was allesbehalve geflatteerd. Het Nieuwerkerkse aanvalsspel was doelgericht en effectief. Des te spijtiger was het dat de motor van de gasten even stil viel, waardoor HKC, dat zijn enige wedstrijd had gewonnen, kon terugkomen en zelfs met een voorsprong van twee doelpunten de finale van het duel kon ingaan. Dat Nieuwerkerk er uiteindelijk een gelijkspel uitsleepte, vervulde Simons met trots. “Je kan op twee manieren naar deze wedstrijd kijken. Dat we een punt verloren of een punt gewonnen hebben. Feit is dat we door dit gelijkspel in de race blijven voor één van de eerste twee plaatsen”, telde de trainer vooral zijn zegeningen. 

Om inderdaad eerste of tweede te worden, zal Nieuwerkerk de komende weken wedstrijden moeten gaan winnen, wat tot nu toe nog niet lukte. Met twee gelijke spelen en een nederlaag is de zaalcampagne nog geen onverdeeld succes. “Maar we krijgen nog drie wedstrijden, waarvan twee thuis”, oordeelde Simons. “Als we die winnen zijn we al een heel stuk verder, denk ik. Er liggen kansen, ook in en tegen Wageningen uit.”

De wedstrijd tegen HKC stond oorspronkelijk op zaterdag 19 februari op het programma, maar werd op verzoek van Nieuwerkerk, dat de nodige ‘coronaklanten’ in de ploeg had, uitgesteld. De getroffen spelers hadden weinig klachten. “Ze waren fit en we hadden maandag en dinsdag met een complete groep kunnen trainen”, zei Simons. “We hebben er sowieso geen negatief effect van ondervonden in de wedstrijd tegen HKC. Ik vond het onze beste wedstrijd tot nu toe. Die progressie moeten we voortzetten.”