De IJssel-Berkel stond bol van de persoonlijke duels. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
De IJssel-Berkel stond bol van de persoonlijke duels. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

De IJssel ligt op promotiekoers

Sport 374 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hockeydames van De IJssel kregen zondag de gedroomde start van de tweede competitiehelft. De tweede klasse-topper met Berkel werd vijf minuten voor tijd beslist door Meike Sleutel, die aan het einde stond van een vloeiende counter: 3-2.

De vreugdekreet van trainer/coach Jean Paul Renes moet aan de andere kant van Nieuwerkerk te horen geweest zijn, de oefenmeester stak zijn blijdschap over de triomf niet onder stoelen of banken toen de scheidsrechters een einde maakten aan De IJssel-Berkel.

Het feit dat Renes na afloop met zijn mobiele telefoon een teamfoto maakten van zijn pupillen, gaf de stemming aan waarin De IJssel zich als collectief bevond. “Dit is een geweldig resultaat”, zei de trainer/coach dan ook na afloop. “We stijgen door deze overwinning meteen naar een promotieplek. Ik heb die meiden net gezegd dat we daar niet meer van af gaan.”

Renes gaf toe dat hij de overwinning van zijn team niet meer had verwacht. De IJssel stond in de slotfase zwaar onder druk van Berkel, dat bloed rook nadat het aan het begin van het vierde kwart de 2-0 achterstand had weggepoetst. “We hadden het erg moeilijk en ik zag het zwaar in. Maar we hielden stand, soms met onconventioneel hockey en een hoge bal. Door zo’n hoge bal konden we wel counteren en de 3-2 maken.”

Onverdiend vond Renes de zege zeker niet. “Over de hele wedstrijd genomen waren wij de betere ploeg. Het eerste kwart was gelijkwaardig, het tweede en derde duidelijk voor ons.”

Dat de thuisploeg de 2-0 – goals van Sam van Os en Flo Chabot Stadhouders – niet kon vasthouden, zag Renes een beetje aankomen. “We misten alles bij elkaar toch vier, vijf spelers. Daardoor konden we onze frisse en dynamische spel, wat ons kenmerkt, niet spelen. Achterin voelden we het gemis van Luuke Six. Haar vervanger heeft het prima gedaan, maar met Luuke lukt het ons beter om onder de druk uit te spelen.”

Renes zegt met De IJssel nu vol voor promotie te gaan. Om de stap te maken naar de eerste klasse moet de ploeg eerste of tweede eindigen. “Het is geen must om te promoveren, maar als we het niet halen zal dat wel een teleurstelling zijn. We gaan er als team maximaal voor. De weg is nog lang, maar we hebben goede papieren.”

Dat heeft ook te maken met het wedstrijdprogramma. De IJssel treft het gehele linkerrijtje op sportpark Dorrestein. “Op papier ziet het er goed uit. Nu we deze eerste wedstrijd hebben gewonnen, geeft dat veel vertrouwen.”