Robin Zuierveld tekende voor één van de Groeneweg-treffers (foto: archief HvH)

Groeneweg heeft ‘muur’ snel om

Sport 514 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg had zaterdag geen kind aan SVO Buytenpark. Het vroegere FC Oosterheem uit Zoetermeer verkeerde al snel in kansloze positie en incasseerde uiteindelijk een 5-0 verlies in Zevenhuizen.

Groeneweg miste op sportpark Van ’t Verlaat nog spits Rick Sleeuwenhoek vanwege een knieblessure, maar de bron van goede spitsen lijkt onuitputtelijk. De positie van Sleeuwenhoek in de aanval werd ingenomen door Reinier Clazing, die het in hem gestelde vertrouwen niet beschaamde. Clazing maakte twee treffers en had in de tweede helft ook nog een strafschop verdiend toen hij door een tegenstander van de sokken werd gelopen.

Groeneweg had sowieso weinig last van de bezoekers, die een muur optrokken voor het eigen doel, maar een verdediging het veld instuurde die allesbehalve hecht was. Binnen negen minuten hadden Robin Zuierveld en Clazing al met succes het Zoetermeerse doel onder vuur genomen. In aanvallend opzicht waren de gasten de hele wedstrijd onmachtig. Nog voor rust maakte Mike Karreman de derde Zevenhuizense treffer. Na de pauze kon Groeneweg het zich veroorloven om de belegering van het Buytenpark-doel in een rustig tempo voort te zetten. De 4-0 had voor Dion de Graaff nog een speciaal tintje, want het doelpunt was zijn eerste in Groeneweg 1. Met zijn tweede treffer van de middag bepaalde Clazing de eindstand op 5-0.

Door de zege behoudt Groeneweg de koppositie in de vierde klasse, met één punt voorsprong op CKC.