Vincent van der Kraats maakt in de eerste set het laatste punt voor ZVH. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Vincent van der Kraats maakt in de eerste set het laatste punt voor ZVH. (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

Reco ZVH: Gifbeker moet helemaal leeg

Sport 358 keer gelezen

VOLLEYBAL
Capelle aan den IJssel – Een seizoen vol teleurstellingen kreeg zondag voor Reco ZVH een nieuw hoofdstuk. Rivaal VCN was in de eigen sporthal in Capelle met 3-1 te sterk voor de Zevenhuizenaren (23-25, 25-19, 25-23 en 25-15). “Bij elke nederlaag baal je.”

De nacompetitie moest het eerherstel voor ZVH worden na de desastreus verlopen reguliere competitie waarin de ploeg van trainer/coach Kristian van der Wel als laatste eindigde. Na vier speelronden staat ZVH inmiddels zo stijf onderaan – nul punten, nummer vijf VCN heeft er zeven – dat de oefenmeester al zinspeelde op een ander doel in de resterende wedstrijden. “Dit was voor ons een cruciale wedstrijd”, zei Van der Wel. “Nu wordt het een moeilijk verhaal. De ambitie om hoog te eindigen valt door deze nederlaag weg en ik denk dat het verstandig is om de koppen bij elkaar te steken hoe we laatste zes wedstrijden ingaan.”

Van der Wel zat nog vol adrenaline na de nederlaag bij VCN, eeuwige rivaal van de Zevenhuizenaren. “Als je een wedstrijd wilt winnen, dan is het deze. We waren aardig op weg. We misten de winst in de derde set net, maar begonnen in de vierde uitstekend. We kwamen met 7-2 voor, maar vanaf dat moment lukte nog maar weinig. Het zegt alles dat we nog maar acht punten maakten.”

Van der Wel en de Zevenhuizense spelers baalden zichtbaar. Dat er wanhoop en twijfel zijn na een seizoen met veel nederlagen is ook logisch. “Je traint hard en je wilt resultaat”, zei Van der Wel, die duidelijk maakte dat zijn ploeg er alles aan zal doen om het seizoen waardig af te sluiten.

“Doelen veranderen wel”, stelde Van der Wel. Hij zal met een schuin oog kijken naar het nieuwe seizoen, maar ook naar een passend afscheid van Chris van Mullem. De routinier kondigde aan het begin van het seizoen al zijn pensioen aan en is dus bezig aan zijn afscheidstournee. “Chris verdient een mooi afscheid. Hij is een icoon van de club”, zei Van der Wel.

De oefenmeester wil gelijk de eerste bouwsteentjes leggen voor komend seizoen. Talent van eigen of regionale bodem is er genoeg: Vincent van der Kraats, Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, maar ook de 20-jarige Sam van der Loo die in Capelle van Van der Wel veel speeltijd kreeg en mocht starten in de basiszes. “Sam is een prima passer en verdediger. Hij is al heel goed, maar kan nog beter worden als hij wat meer kracht krijgt en dat vertaalt in de aanval.”

ZVH maakte afgelopen week via Facebook zes contractverlengingen bekend. De komende weken moet de selectie voor komend seizoen meer vorm krijgen. ZVH wil een slag maken in het aantal trainingsuren, want om de wedloop in de eredivisie vol te houden is het verrichten van meer trainingsarbeid noodzakelijk.