Timo en Daan de Graaff zijn klaar voor hun eerste optreden op Zandvoort.
Timo en Daan de Graaff zijn klaar voor hun eerste optreden op Zandvoort.

Broers maken debuut in 206 GTI Cup

Sport 704 keer gelezen

AUTOSPORT
Zevenhuizen – De Zevenhuizense broers Daan en Timo de Graaff maken komende maandag hun debuut in de autosport. Zij komen dan voor het eerst in actie in de 206 GTI Cup op het circuit in Zandvoort.

Daan (21) en Timo (18) treden daarmee in de voetsporen van hun vader Robert de Graaff, die zelf jarenlang actief was in de autosport. Tussen 1997 en 2014 zat hij als coureur achter het stuur in nationale en internationale raceklassen. “Ik vind het hartstikke leuk dat mijn zoons ook voor deze sport hebben gekozen”, zegt vader. “Op jonge leeftijd zaten ze al in de karts, al hebben ze daar nooit in de competitie meegedraaid. Ze hebben vorig jaar hun racelicentie gehaald, met de hoogste cijfers.”
De broers beginnen in een opstapklasse, de Peugeot 206 GTI Cup. Volgens hun vader een mooi platform om kennis te maken als beginnend coureur. “Er is een groot startveld en gelijkwaardig materiaal. Het zijn allemaal standaardauto’s. Ook financieel is het te behappen. Voor één seizoen racen heb je per auto tienduizend euro nodig, al is dat wel zonder schades gerekend. Wij hopen dat er bedrijven zijn die Timo en Daan ook willen sponsoren.”

Het podium waarop de broers mogen racen, mag er zijn. De eerste van in totaal zes events wordt gehouden op het Formule 1-circuit van Zandvoort. Ook wordt er dit seizoen gereden in Assen en het Belgische Zolder. “Er worden per event drie races gereden. In totaal zijn dat dus achttien races.” (Erik van Leeuwen)