Stephan Franssen speelde een marathonpartij die hij in drie sets won.
Stephan Franssen speelde een marathonpartij die hij in drie sets won.

Kampioen maatje te groot voor TCN

Sport 433 keer gelezen

TENNIS
Nieuwerkerk aan den IJssel – TC Nieuwerkerk heeft de vliegende start van de competitie – vorige week werd Lewabo met 5-1 aan de kant gezet – geen vervolg kunnen geven. In de eerste thuiswedstrijd van het eredivisieseizoen was regerend kampioen Suthwalda een maatje te groot: 1-5.

Ondanks het verlies blijft het doel van TC Nieuwerkerk hetzelfde: de play-offs halen. Daarvoor moet het bij de eerste vier in de reguliere competitie eindigen. De play-offs worden dit jaar bij Lewabo, de laatste ‘normale’ kampioen, gehouden.

Zo voortvarend de start vorige week bij datzelfde Lewabo, zo tegenvallend waren de resultaten tegen Suthwalda. De enige overwinning kwam van Stephan Franssen, die een marathonpartij speelde. Hij versloeg in drie sets Tim van Terheijden, waarbij de laatste set in een tie-break eindigde: 7-6.

Nieuwerkerk moest het stellen zonder Bart van den Berg, die net als vorige week geblesseerd toekeek. Zijn vervanger Nick van der Meer had weinig in te brengen tegen Jarno Jans, ook de andere singles gingen naar de gasten. Het dubbel Franssen/Jeroen Camfferman was dichtbij het tweede punt. “We verloren in de super-tiebreak, heel jammer”, baalde Camfferman. “Het is nooit leuk om met 5-1 op de broek krijgen, maar Suthwalda heeft een erg sterk team in de breedte. Ze zijn de favoriet voor de titel. Wij moeten een hele goede dag hebben om ze te verslaan. Dat hadden we vandaag niet. Er is verder nog niks aan de hand. Wij moeten ons eerst richten op plaatsing voor de play-offs.”