Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Stefan van der Vlegel scoorde het eerste en het derde doelpunt.</p>

Stefan van der Vlegel scoorde het eerste en het derde doelpunt.

Nieuwerkerk nóg steviger in het zadel

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk komt in de derde klasse steeds steviger in het zadel te zitten. De ploeg van trainer Ron Luijten kende opnieuw een uiterst lucratieve zaterdag waarbij het zelf won van Groote Lindt (0-3) en concurrenten SSS en LMO verloren.

Daardoor groeide de voorsprong van Nieuwerkerk op SSS en LMO tot respectievelijk zeven en negen punten. Daarmee lijken de Dorresteinbewoners, met nog acht speelronden te gaan, op rozen te zitten. Luijten waarschuwde echter dat zijn ploeg nog lastige wedstrijden voor de boeg heeft. “We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd.”

De oefenmeester liet tegen Groote Lindt Mika van Eerten in de spits starten. Het was het basisdebuut van de 19-jarige, die normaliter in de onder 23 voetbalt. “Rowendy Schoop en Roy de Oude waren allebei niet beschikbaar. Dan kan ik wel kiezen om daar een middenvelder neer te zetten, maar ik wilde juist het team intact houden en niet gaan schuiven”, verklaarde Luijten zijn keuze.

Met Van Eerten in de spits was Nieuwerkerk in de eerste helft superieur. Stefan van der Vlegel maakte al snel 0-1, de in de basis teruggekeerde Maurice Treffers verdubbelde na een klein half uur spelen de score. In de tweede helft konden de bezoekers het zich veroorloven in een versnelling lager te spelen. Van der Vlegel bepaalde een kwartier voor tijd de stand op 0-3.

Meer berichten