Rick Willemsem maakte zijn comeback na blessureleed. (foto: archief HvH)
Rick Willemsem maakte zijn comeback na blessureleed. (foto: archief HvH)

Groeneweg doet plicht, CKC ook

Sport 502 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg probeert de druk op koploper CKC in de vierde klasse D hoog te houden. Zaterdag behaalden de Zevenhuizenaren een zevenklapper bij Ommoord (0-7), maar het verschil met CKC, dat TOGB met 3-0 versloeg, bleef een punt.

Zelf winnen en hopen dat CKC punten verspeelt. Dat is het ‘lot’ van Groeneweg de komende weken. Vorige week verloor de Zevenhuizense formatie met 1-2 van CKC, waardoor het elftal uit Rotterdam de regie overnam. “Ons rest inderdaad niets anders dan zeven keer te winnen”, zei trainer René van Beek na afloop van de met 0-7 gewonnen wedstrijd tegen Ommoord. “We geven het nog niet op, maar CKC heeft op dit moment wel veruit de beste papieren. Door het grote niveauverschil in de afdeling worden er door de topclubs weinig punten verspeeld. CKC heeft bovendien een eenvoudiger programma, met de laatste twee speelronden wedstrijden tegen SDV en Swift Boys, twee, met alle respect, campingelftallen. Daar gaat CKC geen punten verliezen, hopelijk doen ze dat eerder wel.”
Volgens Van Beek is het moreel van zijn ploeg nog hoog. “Het doel aan het begin van het seizoen is er nog en kan ook nog steeds: promoveren. Liever doen we dat rechtstreeks, via het kampioenschap, maar als het niet anders kan, via de nacompetitie. In beide gevallen moeten we blijven presteren, want het helpt natuurlijk wel als je met een goed gevoel de nacompetitie in kan gaan.”

In Ommoord had Groeneweg ruim 25 minuten nodig om de omstandigheden – tegenstander en de slechte grasmat – af te tasten. Na de rake kopbal van Mike Karreman rekenden de bezoekers in snel tempo af met de thuisclub. In de 37ste minuut maakte de in de basis begonnen Maurice Eckhardt, die een bijzondere mijlpaal van driehonderd doelpunten in Groeneweg 1 nadert, de 0-2. In de 42ste en 44ste minuut waren respectievelijk Rick Sleeuwenhoek en Coen Hoogeveen trefzeker.
Met drie verse wissels liep Groeneweg in de tweede helft verder uit door goals van Hoogeveen, Karreman en invaller Reinier Clazing. Rick Willemsen maakte in de verdediging zijn comeback na blessureleed. Hij deed dat in een driemans-verdediging, want Van Beek liet zijn elftal voor het eerst in een nieuw concept spelen. “Ik ga ons nieuwe systeem niet onthullen, want ik wil onze tegenstanders niet wijzer maken dan ze zijn, maar ik vind dat we meerdere spelconcepten moeten beheersen”, aldus Van Beek.