Logo hartvanzuidplas.nl

Nieuwerkerk krijgt spijt van gemiste kansen

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk krijgt de overwinningen de laatste weken en daarmee het kampioenschap van de derde klasse zeker niet cadeau. Zaterdag maakte middenmoter Zwarte Pijl de koploper twee punten afhandig: 1-1.

Nieuwerkerk bleef ondanks het puntverlies in een zetel op weg naar de titel, maar trainer Ron Luijten is nog allerminst zeker van zijn zaak. Aangezien de slotfase van het seizoen allesbehalve soepeltjes verloopt is hij er niet bepaald gerust op dat zijn team straks de polonaise kan inzetten. Ook de zes punten voorsprong op nummer twee SSS uit Klaaswaal stelt hem niet gerust. “Zes punten lijkt veel, maar twee keer verliezen en we zijn onze voorsprong kwijt”, zei hij. “We krijgen de komende week twee lastige wedstrijden, tegen twee ploegen, BZC/Zuiderpark en IJVV de Zwervers, die allebei tegen degradatie vechten en de punten hard nodig hebben. Vaak hebben we het tegen zulke ploegen moeilijk.”

Luijten spreekt van een cruciale week voor Nieuwerkerk, dat aan drie overwinningen genoeg heeft om het kampioenschap te vieren en de felbegeerde promotie naar de tweede klasse veilig te stellen. SSS ligt volgens de oefenmeester op de loer. “Dat is een gevaarlijke outsider. De druk ligt volkomen bij ons, tenminste zo voelt dat wel.”

Nieuwerkerk moet de laatste weken hard werken voor de punten. De fase dat de ploeg door goed voetbal tegenstanders op de knieën kreeg, is al even geleden. “Ze willen allemaal van de koploper winnen”, zei Luijten, die Zwarte Pijl na het 1-1 gelijkspel zaterdag het veld nagenoeg dansend zag verlaten. “Ze vierden het gelijkspel alsof het kampioenschap was behaald.”

Ondanks dat Nieuwerkerk niet in beste vorm stak, kreeg het in Rotterdam voldoende kansen om de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen. Voordat Stefan van der Vlegel in de veertigste minuut wél trefzeker was, hadden de Nieuwerkerkse voorwaartsen al drie dotten van kansen om zeep geholpen. En 

ook in de tweede helft was het met de afwerking slecht gesteld. “We hebben nagelaten de 0-2 te maken”, constateerde Luijten, die Zwarte Pijl een kwartier voor tijd op 1-1 zag komen. “Een zondagsschot. Het was hun eerste grote kans.”

Het ging Luijten ook te ver om echt teleurgesteld te zijn. “Ook LMO en De Jonge Spartaan hebben punten verspeeld. Die ploegen doen in elk geval niet meer mee om de titel. Het gaat tussen ons en SSS. We moeten het karwei nu nog wel afmaken. Eén slippertje en de spanning is weer terug in de competitie.”

Meer berichten