Logo hartvanzuidplas.nl
De IJssel viert de 2-2 van Luuke Six.
De IJssel viert de 2-2 van Luuke Six.

Promotieplek uit zicht voor De IJssel

  •   keer gelezen   Sport

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De hockeydames van De IJssel lijken af te haken in de race om promotie naar de eerste klasse. De formatie van de trainers Jean Paul Renes en Jean Renes trok zondag in de topper tegen Forescate met 2-3 aan het kortste eind.

De IJssel moest winnen om het gat van drie punten met de Voorschotense ploeg te dichten. Door de nederlaag liep het verschil op tot zes punten en met nog vier wedstrijden te gaan, lijkt daarmee de strijd in het voordeel van Forescate beslist. “Wij geven niet op, maar promotie is op dit moment niet reëel”, zei Jean Paul Renes na afloop. “Ik zie Forescate de laatste wedstrijden niet zomaar zes of meer punten verliezen. Daar zijn te goed voor.”

Renes zei trots te zijn op de prestatie van ‘zijn meiden’. :”We hebben heel goed gespeeld en hebben ons knap onder de hoge druk van Forescate kunnen uitspelen. Dit was een wedstrijd die we ook hadden kunnen winnen. We maakten op slag van rust de 2-2 uit een strafcorner via Luuke Six. Dat was een ideaal moment. We speelden daarna ook prima, maar scoorden helaas niet meer.” Sam van Os was de andere doelpuntenmaker.

Meer berichten