Logo hartvanzuidplas.nl

Gevaar dreigt voor Moerkapelle

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle voelt meer en meer de hete adem van nummer elf Gouderak in de nek. Op de 21ste speeldag slonk de voorsprong van drie punten naar één punt. Waar Gouderak won van ASW (2-1) bleef Moerkapelle tegen SPV’81 steken op een 1-1 gelijkspel.

Moerkapelle moet in de laatste vijf wedstrijden het vege lijf zien te redden en degradatie naar de vijfde klasse voorkomen. Het programma van Moerkapelle en Gouderak is ongeveer gelijk, waarbij de ploeg van Gerald van der Klok nog tegen Ammerstol speelt en Gouderak nog tegen Moordrecht. “Ik ben vooral bezig met onszelf”, zei Van der Klok na de 1-1 tegen SPV’81. “Daar heb ik invloed op, niet op wat er op andere velden gebeurt. Ik wil de ploeg vooral niet opzadelen met druk. Dat heeft geen zin. We zijn vooral bezig om te kijken hoe we zelf beter kunnen worden. Wat dat betreft is het positief dat we zaterdag iedereen weer terug hadden.”

Moerkapelle had tegen SPV’81 het betere van het spel, maar in de eindfase was de pass vaak onzorgvuldig. Het gebrek aan scorend vermogen is dit seizoen volgens Van der Klok het grote probleem. De terugkeer van Jeffrey Kievit zorgde in elk geval weer voor meer aanvallende dreiging. Kievit maakte tegen SPV’81 ook de enige Moerkapelse goal. De thuisploeg verdedigde lange tijd goed tegen de bezoekers, die veel de lange bal hanteerde. Totdat bij een Polsbroekse ingooi aan de zijkant van het veld niet alert genoeg werd ingegrepen. Daardoor kon een voorzet worden gegeven die leidde tot de 1-1. In de slotfase voorkwam doelman Lorenzo Sloof knap de 1-2. Van der Klok: “Dat was weliswaar een gestolen overwinning geweest, maar op dat moment telt dat niet. Gelukkig kon Lorenzo redden.”

Meer berichten