Logo hartvanzuidplas.nl
Stefan van der Vlegel was op schot. (archieffoto)
Stefan van der Vlegel was op schot. (archieffoto)

Nieuwerkerk haalt de tien en heeft nog zes punten nodig

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk heeft zich dinsdagavond op ondubbelzinnige wijze hersteld van het puntverlies dat het zaterdag leed op bezoek bij Zwarte Pijl. Het scorebord kon de doelpuntenhonger van de thuisploeg tegen BZC/Zuiderpark met moeite aan, want de ploeg van trainer Ron Luijten won met 10-0.

Door de overwinning komt het kampioenschap van de derde klasse weer een stap dichterbij. Concurrent SSS wist ternauwernood puntverlies af te wenden, maar kijkt met nog vier wedstrijden te gaan tegen een achterstand van zes punten aan. Nieuwerkerk heeft bovendien een veel beter doelsaldo.

Dat betekent dat voor de club van voorzitter Hans Jeroense in de resterende vier wedstrijden twee overwinningen volstaan. Zaterdag speelt Nieuwerkerk in eigen huis tegen IJVV De Zwervers, op zijn vroegst kan een kampioenschap op 21 mei worden gevierd als de Dorrestein-bewoners te gast zijn bij FC IJsselmonde.

Grote man tegen BZC/Zuiderpark was Stefan van der Vlegel. De topscorer vertrekt na dit seizoen naar XerxesDZB, maar speelt dit seizoen al één van de hoofdrollen bij Nieuwerkerk. Tegen BZC/Zuiderpark was hij vijfmaal trefzeker. De andere treffers kwamen van Rowendy Schoop, Rick Kramer, Shane van den Engel, Jordy Craanen en Jesse Asowata.

Meer berichten