Logo hartvanzuidplas.nl
Rowendey Schoop maakte zaterdag de openingstreffer.
Rowendey Schoop maakte zaterdag de openingstreffer.

Nieuwerkerk na dubbelslag met één been in tweede klasse

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Na de indrukwekkende dubbelslag afgelopen week – 10-0 zege op BZC/Zuiderpark en 4-0 overwinning op IJVV de Zwervers - ligt voor Nieuwerkerk het kampioenschap van de derde klasse voor het oprapen.

In theorie zou het zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC IJsselmonde al kunnen gebeuren. Als Nieuwerkerk wint en SSS verspeelt punten, is het kampioenschap een feit. Een overwinning is al genoeg voor de Dorresteinbewoners, want het Nieuwerkerkse doelsaldo is vele malen beter dan dat van SSS. “We mogen dit natuurlijk niet uit handen geven, maar het is mijn taak als trainer om iedereen scherp te houden. Ik moet waken voor een hosannastemming”, aldus Ron Luijten, die zijn ploeg tegen BZC/Zuiderpark flink zag uitpakken. Stefan van der Vlegel (5), Rowendey Schoop, Rick Kramer, Shane van den Engel, Jordy Craanen en Jesse Asowata schoten Nieuwerkerk naar de tien.
Het verzet van De Zwervers zaterdag was een stuk groter. De bezoekers verstopten zich in de eerste helft niet en Nieuwerkerk had het lang lastig. De 1-0 van Schoop, vlak voor rust, brak de ban. In de tweede helft speelde de thuisclub alleen nog op de helft van de gasten; dat resulteerde in twee goals van Stefan van der Vlegel en één van Roy de Oude.

Meer berichten