Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Isa&iuml; Shields zorgde voor sensatie op de 100 m schoolslag. (foto: pr)</p>

Isaï Shields zorgde voor sensatie op de 100 m schoolslag. (foto: pr)

Topprestaties zwemselectie Niemo Barracuda

  •   keer gelezen   Sport

Nieuwerkerk aan den IJssel - Met drie nationaal kampioenen bij de groep onder 13 jaar, zes provinciaal kampioenen jeugd/junioren en twee keer zilver en brons tijdens de Danish International Swimcup in het Deense Ebsjerg, hebben de Niemo Barracuda zwemmers goede prestaties neergezet.

Bij de nationale jaargang finales voor onder 13 jaar was Niemo Barracuda met elf zwemmers de grootste vertegenwoordiging onder de 120 deelnemende clubs. Direct op één van de eerste onderdelen werd een Barracudiaan gekroond tot snelste zwemmer van Nederland. Joep van Lindhout gaf met een formidabele tweede 50 meter op de 100 meter rugslag jongens het nakijken aan de zwemmers uit Groningen en Hoogeveen. Met een pr van ruim 4 seconden sleepte hij het goud binnen in 1.19.88.

Op de 100 meter vlinderslag noteerde Barracuda de dubbelslag. Myron Artemenko ging de concurrentie ruim vooruit en klokte een snelle 1.15.09. Zijn clubgenoot Eli Shields pakte met 1.17.52 het zilver en daarmee waren de twee zwemmers uit Nieuwerkerk veruit de sterksten.
Isaï Shields zorgde voor sensatie op de 100 meter schoolslag. De jongste man (9 jaar) uit het veld troefde alle 10-jarigen af en pakte met 1.39.59 de derde nationale titel voor Barracuda.

De jeugdzwemmers streden om de provinciale titels. Jinth Engelse heerste op de rugslagnummers. Zowel de 50 als de 100 en 200 meter trok zij naar zich toe.
Joshua Agussalim tikte de andere drie overwinningen weg: 50 en 100 meter vlinderslag en de 200 meter schoolslag. Daarnaast waren er zilveren en bronzen plakken voor Mila Oomens en Thijs Visser.

Een week later streed Joshua Agussalim in Denemarken bij de Danish Swimcup. In het Scandinavische geweld behaalde Joshua vijf finaleplaatsten die resulteerden in twee bronzen plakken (100 meter schoolslag en 100 meter vlinderslag) en op de 50 meter vlinderslag zilver. Met de 50 meter vlinderslag verbeterde hij het twintig jaar oude clubrecord van Robert Leijsen en bracht het op 26.63 sec.

Meer berichten