Coaches Jean Paul Renes en Jean Renes vieren met de hockeydames de zege op Dopie.
Coaches Jean Paul Renes en Jean Renes vieren met de hockeydames de zege op Dopie.

De IJssel boekt succesje op valreep

Sport 151 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De dames van De IJssel hebben het seizoen alsnog op een waardige manier kunnen afsluiten. Na vijf nederlagen op rij werd na een knappe comeback met 3-5 gewonnen van Dopie.

In Delft was De IJssel na een gelijkwaardige eerste kwart de betere in de daaropvolgende drie kwarten. Maar zoals vaker in de tweede competitiehelft had de nummer vijf van de tweede klasse grote moeite om zichzelf te belonen. Nadat Dopie in het derde kwart voor de 3-0 had gezorgd, vond Chiara van der Have het tijd om in te grijpen; ze maakte met drie treffers de achterstand in het restant van het derde bedrijf ongedaan.

In het vierde kwart drukte De IJssel door en pakte het door twee treffers van Sam van Os de zege: 3-5. “Deze zege maakt natuurlijk niet de teleurstellende tweede competitiehelft goed, maar het is wel fijn om zo te eindigen. Ons doel vandaag was om de ploeg te worden met het meeste aantal treffers dit seizoen in de competitie. Dat is gelukt”, aldus coach Jean Paul Renes. “Andrea Antuzzi en Lotte van Eijk hebben zo nog een mooi afscheid gekregen.”

Deze en volgende week heeft De IJssel nog drie selectiedagen, waarna Renes zijn spelers op vakantie stuurt. “We zijn dit seizoen al in juni met de voorbereiding begonnen. Je ziet dat we de laatste zes wedstrijden niet meer de scherpte hadden. Vandaar dat we pas weer op 2 augustus met trainen beginnen.”