Logo hartvanzuidplas.nl
Dani Hoogendoorn is met ingang van zaterdag korfballer af. (tekst: Erik van Leeuwen: foto: archief)
Dani Hoogendoorn is met ingang van zaterdag korfballer af. (tekst: Erik van Leeuwen: foto: archief)

Afscheid van een toplichting: geen prijs, wel een waardig slot

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Met de zesde zege op rij in de tweede helft van de veldcompetitie nam CKV Nieuwerkerk niet alleen afscheid van het seizoen, maar ook van een toplichting. Vertrekken met een prijs zat er echter net niet in, de 13-22 zege op VEO ten spijt.

Unitas maakte op de laatste speeldag geen fout meer, waardoor Nieuwerkerk net één puntje tekort kwam voor het kampioenschap in de overgangsklasse. “Met 25 van de 28 te behalen punten word je normaal gesproken kampioen”, stelde trainer Leon Simons nuchter vast. “Het verloren puntje tegen GKV heeft ons net de kop gekost.”
Aan de tweede competitie lag het zeker niet, want Nieuwerkerk won al zijn wedstrijden. Dat was opmerkelijk omdat de ploeg met een enorme kater de zaalcompetitie was uitgekomen. Plaatsing voor de Korfbal League 2 was gemist, en dat resulteerde in een leegloop van spelers. Door onrust gekweld begon Nieuwerkerk aan de hervatting op het veld. “Ik heb zaterdag tegen de groep gezegd dat ik enorm trots op ze ben. De zaal was een grote teleurstelling en ik vind het erg knap hoe ze dat op het veld hebben omgedraaid. We hebben de motivatie hervonden en aangetoond dat er tussen staf en spelersgroep nog meer dan voldoende chemie was.”
In de periode net na de zaal schuurde het even ook tussen Simons en het bestuur, maar de trainer kon zaterdag melden dat hij met een fijn gevoel vertrekt. “We hebben onlangs een goed gesprek gehad. Er zijn dingen geschreven en gezegd in de emotie. Dat is geweest. Ik heb een prachtige tijd bij Nieuwerkerk gehad en we hebben geweldig kunnen samenwerken.”

“Het waren zeven mooie jaren”, reageerde Dani Hoogendoorn, die komend seizoen even afstand neemt van topkorfbal. “Ik ben als junior van Korbis naar Nieuwerkerk gekomen. Ik heb een geweldige periode meegemaakt, maar ik voelde steeds meer de behoeften om meer tijd te hebben voor andere dingen. Ik had bij Nieuwerkerk al in februari aangegeven dat ik zou stoppen. Misschien ga ik het heel erg missen, maar vooralsnog ga ik genieten van mijn vrijheid.”

Meer berichten