Logo hartvanzuidplas.nl
Trainer Berry Glissenaar: “Ook na het kampioenschap zijn we scherp gebleven.”
Trainer Berry Glissenaar: “Ook na het kampioenschap zijn we scherp gebleven.”

Jeugdig IJsselvogels toont superioriteit

  •   keer gelezen   Sport

KORFBAL
Moordrecht – IJsselvogels heeft ook de laatste wedstrijd van het veldseizoen in winst omgezet. De uitzege bij Reeuwijk was overtuigend: 12-24.

Trainer Berry Glissenaar miste in Reeuwijk Kevin Berghout en Tamara Vink. Annelies Modderkolk kreeg daardoor een basisplaats toebedeeld; de A-junior speelde een uitstekende wedstrijd. Ook de andere junioren Cecile Slingerland - dochter van mister IJsselvogels Wim Slingerland - Dano Scheppink en David Modderkolk, tweelingbroer van Annelies, werden door Glissenaar in het veld gestuurd. “Ze deden het prima en scoorden ook nog een keer.” De oefenmeester keek tevreden toe. “We zijn een maand geleden al kampioen geworden en dan bestaat het risico dat de scherpte minder wordt. Maar daar heb ik niks van gezien. Daar heb ik de ploeg zaterdag een compliment voor gemaakt. We hebben sowieso een geweldig veldseizoen gespeeld. We hebben 25 van de 28 punten gehaald en sluiten de competitie af met zeven punten meer dan de nummer twee Fiducia. Iedereen kan met een heerlijk gevoel op vakantie.”

IJsselvogels hervat de training op dinsdag 16 augustus. In de aanloop naar het nieuwe competitie speelt het op zaterdag 3 september een thuistoernooi tegen Twist, Oranje Wit en Fortuna 3.

Meer berichten