Logo hartvanzuidplas.nl
Rick Sleeuwenhoek baalt van een gemiste kans in de nacompetitie.
Rick Sleeuwenhoek baalt van een gemiste kans in de nacompetitie.

Mislukking raakt Groeneweg en René van Beek

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Zevenhuizen – De mislukte campagne in de vierde klasse ebt na bij Groeneweg, waar trainer René van Beek openlijk zinspeelde op een vroegtijdig vertrek. “We zijn aan het praten, waarbij het aanblijven van René de insteek is”, reageert aanvoerder Bas Roos.

Door Erik van Leeuwen

De uitschakeling in de nacompetitie dinsdag tegen Bergambacht (4-5) hakte er zwaar in bij alles en iedereen wat Groeneweg een warm hart toedraagt.
Trainer René van Beek stelde na afloop van de desastreus verlopen wedstrijd zijn eigen positie ter discussie. “Misschien zijn ze hier wel op mij uitgekeken”, reageerde hij aangeslagen en emotioneel twintig minuten na de wedstrijd. “Ik heb gefaald, zo voelt het. Ik heb het team onvoldoende gebracht dit seizoen.” Hij was vooral hard voor zichzelf.

Groeneweg begon dit seizoen maar met één doel aan het zaterdagavontuur in de vierde klasse: promotie naar de derde klasse, linksom of rechtsom, het doel was duidelijk. Vanaf de start kwam de gewezen zondagtweedeklasser echter moeilijk in het ritme. “Van de elf seizoenen dat ik hier heb gezeten was dit veruit mijn moeilijkste seizoen”, zei Van Beek, die vijf jaar geleden met Groeneweg zijn grootste succes behaalde en kampioen werd van de tweede klasse.

“De buitenwacht verwachtte dat we maar even kampioen zouden worden. Maar je wordt niet zo maar kampioen en dat is ook gebleken. Daarnaast heeft corona een grote stempel gedrukt op het seizoen. Andere clubs zullen er ongetwijfeld ook last van hebben gehad, maar al dat gedoe eromheen heeft de motivatie van de spelersgroep geen goed gedaan.”

Tegen Bergambacht beleefde Groeneweg een echte pechavond, waarin het snel op een 0-2 achterstand kwam. Keeper Niels Heijkoop kwam verkeerd op zijn schouder terecht en moest naar het ziekenhuis. Tot overmaat van ramp miste de thuisploeg via Rick Willemsen ook nog een strafschop.

Met zoveel tegenslag was het nog een wonder dat Groeneweg in de tweede helft door Luuk Gritter, een eigen doelpunt van Bergambacht en de tweede goal van Rick Sleeuwenhoek terugkwam tot 4-5.

“Het wordt een hele klus om alles voor komend seizoen weer bij elkaar te krijgen”, zei Van Beek. Of hij dan nog trainer is, is de vraag. “Ik heb nog een contract voor één seizoen. Ik laat de club niet in de steek, maar het moet wel goed voelen. Ik vind de achterban kritisch, zwaarmoedig zelfs.”

Van Beek voelde zich altijd gesteund door voorzitter Ed Roos. De trainer vindt de steun van de voorzitter alleen niet genoeg. “Ik heb geen idee hoe de spelers erin staan.”

Afgelopen week hing Van Beek twee uur aan de telefoon met aanvoerder Bas Roos. “René is een emotionele man, ik ook overigens”, zei Roos. “Maar het kan niet zo zijn dat deze samenwerking op deze manier eindigt. René verdient een waardig afscheid, na alles wat hij voor ons en deze club gedaan heeft.”

“Natuurlijk zijn er spelers die vinden dat we toe zijn aan iets nieuws, maar tegelijkertijd vinden we als groep ook dat René een lieve en goede man is en als trainer enorm veel voor ons heeft betekend. Het was gewoon een zeer slecht seizoen van ons. Op Robin Zuierveld na heeft iedereen onder zijn niveau gepresteerd. De inzet moet zijn om ons volgend seizoen te revancheren. Mét René. Een goed seizoen draaien met hopelijk een kampioenschap. In elk geval een seizoen waarna René op een goede manier afscheid kan nemen.”

Volgens Roos wordt er door betrokkenen deze week verder gesproken. “Wat mij betreft is het streep eronder, lekker vakantie vieren en half augustus weer fris bij de eerste training.”

Meer berichten