Logo hartvanzuidplas.nl
<p>Een groot aantal kampioenen op het hoofdveld. (tekst: Erik van Leeuwen; foto: pr)</p>

Een groot aantal kampioenen op het hoofdveld. (tekst: Erik van Leeuwen; foto: pr)

Eindelijk weer een kampioenenbal

  •   keer gelezen   Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel - Na twee jaar zonder competitie kon VV Nieuwerkerk eindelijk weer zijn kampioenen eren. Vrijdag kregen spelers van veertien teams lof toegezwaaid en medailles omgehangen.

De meeste aandacht het afgelopen seizoen ging uit naar het eerste elftal, dat zijn kampioensrace in de derde klasse met succes afrondde. Maar ook in de andere competities deelden teams van Nieuwerkerk de lakens uit. De jongens onder zeventien jaar pakten twee titels en promoveerden dus ook twee keer. Sowieso was het voor de top van de Nieuwerkerkse voetbalpiramide een uitstekend seizoen, met naast kampioenschappen voor het eerste elftal en de JO17-1 ook een titel voor de JO23-1 en promoties van Nieuwerkerk 2 (naar reserve eerste klasse) en de JO18-1.
Andere kampioenen zijn JO19-3, JO17-2, JO16-3m JO15-1, JO14-3, JO13-5, MO11-2, JO11-1 en zondagsenioren 7.

Nieuwerkerk heeft voor de nieuwe competitie 99 teams ingeschreven, twee minder dan vorig jaar. Dat betekent volgens jeugdvoorzitter Hein de Jong niet dat er minder voetballers zijn. “We zien al een paar jaar een ontwikkeling dat we weinig verloop hebben bij de oudere jeugd. Voorheen haakten daar veel spelers af, maar komend seizoen hebben we vier onder 19-teams en drie onder 18-teams bij de jongens en twee bij de meisjes, negen A-teams dus. Daardoor is er minder plek aan de onderkant. We hebben dus bij de jongste jeugd een wachtlijst. Daarnaast zijn we behoudend met inschrijven. We kunnen altijd nog extra teams inschrijven. Als je teams moet terugtrekken betaal je een boete.”

Qua capaciteit zit Nieuwerkerk aan zijn grenzen. De Jong: “Zowel met trainen als met het spelen van wedstrijden.” Daarnaast merkt de club ook dat het steeds lastiger wordt om alle teams te bemensen. “Vrijwilligerswerk is al lang geen vanzelfsprekendheid meer en daardoor komt er veel last op vaak dezelfde schouders terecht. Het gaat nog, maar in de organisatie piept en kraakt het wel”, zegt De Jong.

Meer berichten