Jordy van der Eijk kijkt met monteur Sam Kattenberg tevreden terug op de wedstrijd. (foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)
Jordy van der Eijk kijkt met monteur Sam Kattenberg tevreden terug op de wedstrijd. (foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl)

Jordy van der Eijk op dreef

Sport

AUTOSPORT
Zevenhuizen - Jordy van der Eijk, sinds dit seizoen overgestapt van de kart- naar de autosport, reed vorig weekend op het circuit van Spa-Francorchamps. In de eerste race van het weekend pakte hij een P2-klassering in de juniorenklasse.

Van der Eijk benadrukt de waarde van monteur Sam Kattenberg. Na de vrije training werkte de monteur de hele nacht door om de afstelling van alle auto’s van het team aan te passen, wat bij de race effect sorteerde. Voor de 25-jarige Kattenberg heeft de Mazda MX5 geen geheimen: “Ik ken die auto’s als mijn broekzak. Je hebt ze al zo vaak uit elkaar gehaald en weer compleet opnieuw opgebouwd. Ik ken ondertussen elk boutje en moertje.”

Van der Eijk voelde in elk geval direct het verschil: “We zagen meteen al in de eerste race dat het een stuk lekkerder liep.” De Zevenhuizenaar kwam als vierde algemeen over de eindstreep en hengelde de tweede plaats binnen in het juniorenklassement.  De tweede race verliep minder fortuinlijk; hij eindigde als zevende.

In eerdere raceweekenden in de Mazda MX5 Cup haalde de coureur uit Zevenhuizen al prijzen binnen, een podiumplek in Zandvoort en twee in Zolder.

In het weekend van 6 augustus komen de MX5-coureurs weer in actie, dan rijden zij tijdens de Jack’s Racing Days op het TT-circuit van Assen.