Rick Sleeuwenhoek was een van de uitblinkers bij Groeneweg (foto: archief HvH)
Rick Sleeuwenhoek was een van de uitblinkers bij Groeneweg (foto: archief HvH)

Groeneweg heeft handen vol aan Moordrecht

Sport

VOETBAL
Moordrecht – Vijfdeklasser Moordrecht was zaterdag in de tweede bekerwedstrijd van het seizoen dichtbij een stunt tegen Groeneweg. De Zevenhuizense vierdeklasser, die nog hevig zoekende is naar de vorm, had de handen vol aan de gasten: 2-1.

Daarmee pakte Groeneweg de eerste zege van dit seizoen maar overtuigend was het allemaal niet wat de thuisploeg op sportpark Van ’t Verlaat op de mat legde. “We zijn veel minder ver in de voorbereiding dan ik gehoopt had”, zei trainer René van Beek eerlijk. “Ik ben blij dat we gewonnen hebben, het is toch een derby, maar Moordrecht is geen BSC’68”, verwees hij naar de 5-1 van Groeneweg vorige week bij BSC’68.

Dat Groeneweg nog moeite heeft om in het seizoen te komen heeft ook te maken met het aantal blessuregevallen. De waslijst aan niet-fitte spelers (Rick Willemsen, Bas Roos) was ook tegen Moordrecht weer groot, al keerden wel weer Coen Hoogeveen, Mike Karreman en Dion van de Graaf terug in de basis. “Niet geblesseerd is iets anders dan wedstrijdfit”, reageerde Van Beek. Van het drietal maakte alleen Van de Graaf de negentig minuten vol. Een grote tegenslag voor Groeneweg is ook de afwezigheid van Niels Heikoop. De doelman kampt al langere tijd met een schouderblessure en heeft nu tijdelijk gekozen om verder te gaan als speler. Tegen Moordrecht keepte de jonge Jeremy Diks en die deed dat meer dan uitstekend. “Puik keeperswerk”, vond Van Beek zelfs.

Dat was nodig ook, want Moordrecht beet veel feller van zich af dan vooraf was verwacht. Trainer Rens Binken lijkt in korte tijd een hecht team te hebben gesmeed met spits Clint Broer en Davey Hehakaja als meest aanvallende middenvelder. Met Davey van den Berg staat er een zeer betrouwbare keeper. 

Op een inzet van Jos Pieter Hordijk was de goalie echter kansloos vlak voor rust (1-0). Na de pauze bleef Moordrecht overeind en kwam het via Diego Sohailet op 1-1. Rick Sleeuwenhoek, de gevaarlijkste aanvaller van Groeneweg, maakte er 2-1 van. De jonge aanvaller, die het moest doen zonder zijn kompaan in de spits Robin Zuierveld (op vakantie), was op dreef en draaide menig keer de Moordrechtse defensie dol. Dat had ook zijn trainer gezien. Van Beek: “Rick heeft het vorige seizoen een wat mindere periode gehad. Dat mag ook, want hij is nog steeds erg jong. Ik vind hem nu scherp en met veel beleving spelen.”
De andere uitblinker aan Groeneweg-kant, Jeremy Diks, was paraat bij het inzetten van een in de slotfase enigszins aandringend Moordrecht. Eén keer kreeg hij de hulp van de lat toen middenvelder Julian Dirkzwager hard uithaalde.
In de allerlaatste minuten deden de gasten er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Clint Broer kwam aan de rand van het strafschopgebied ten val, vond dat er een overtreding op hem was begaan, maar kreeg geen gehoor bij de scheidsrechter, die hem geen strafschop gaf, maar wel een gele kaart voor mekkeren.

Zowel Groeneweg als Moordrecht hebben nog een kleine kans op het bereiken van de knock out-fase van het toernooi. BSC’68 staat inmiddels op zes punten en heeft een doelsaldo van negen voor en twee tegen.