Remco Langerveld op archiefbeeld.
Remco Langerveld op archiefbeeld.

Nieuwerkerk is een uur goed

Sport

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Ron Luijten verloor in Zoetermeer van eersteklasser DSO: 3-2.

“We hebben het in het laatste gedeelte van de wedstrijd weggegeven”, zei Luijten. “De vermoeidheid sloeg toe en we verdedigden minder accuraat.”

De oefenmeester was wel te spreken over het eerste uur waarin Nieuwerkerk uitstekend overeind bleef en zelfs grote delen het overwicht had. “Positiespel, aanvalsspel, prima,” zei Luijten, die Remco Langerveld liet beginnen. Daarmee keerde de 33-jarige routinier eindelijk terug op het veld. Langerveld speelde in de voorbereiding alleen tegen Spartaan’20, maar raakte daarna geblesseerd.

Ook voor Langervelds vervanger Philippe den Hartog waren het de eerste minuten sinds de eerste oefenwedstrijd. “We zitten nog steeds in de fase dat we iedereen speelminuten willen geven”, zei Luijten die Shayron Curiel en Rowendy Schoop zag scoren. “We moeten nog sleutelen aan de verdediging. Niet aan de samenstelling, wel aan de naïviteit. Die moet eruit.”