In verdedigend opzicht maakte CKV Nieuwerk een goede indruk.
In verdedigend opzicht maakte CKV Nieuwerk een goede indruk.

CKV: Aanvallende power gevraagd

Sport 393 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het debutantenbal van CKV Nieuwerkerk in de overgangsklasse eindigde in een verliespartij. In Ridderkerk maakte het nieuwe keurkorps van sportpark De Kleine Vink in de verdediging een goede indruk, maar kwam het aanvallend tekort tegen KCR: 18-12.

In Ridderkerk trad Nieuwerkerk aan met de nodige debutanten. De nieuwe trainer Mady Tims en haar rechterhand Chris Beuk gaven Manuel Rook, Bas Stuurstraat, Lotte Larooij en Wouter Wilhelm hun eerste basisplaats.
Wilhelm kreeg de taak om de gevaarlijkste schutter van KCR, Remon de Vos, te schaduwen en deed dat goed, zoals Nieuwerkerk zich sowieso in verdedigend opzicht prima staande hield. Door dat goede verdedigen konden de bezoekers in de eerste twintig minuten in de wedstrijd bij blijven (4-4), maar nadien brak het gebrek aan scorend vermogen op. Het gat dat KCR bij rust wist te slaan (8-4) was te groot om in de tweede helft te dichten. “We weten dat we in de aanval nog moeten groeien”, zei Tims. “Ik ben heel blij dat we nu al zo veel kracht hebben in de verdediging. Dat geeft ons houvast. In de aanval is het nog zoeken naar automatismen en de juiste afstemming, maar ook naar aanvallende power; het oorlog maken in de paalzone. Ik ben overtuig dat dat gaat komen.”

De ontwikkeling van het team is volgens Tims het belangrijkste, resultaat is ondergeschikt. “We moeten ons spel ontwikkelen en onderweg proberen we punten te maken. Niks is zo motiverend als goede resultaten.”