Bij ZVH was er zaterdag een vreugdeuitbarsting.

Volleyballers Reco ZVH jubelen na stunt

Sport 261 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen - Swanla ontplofte zaterdag bij de stunt van Reco ZVH tegen Orion uit Doetinchem. De thuisploeg, na zeven wedstrijden nog zonder winst, verraste de Europees spelende bezoekers: 3-2.

Dat zorgde voor een enorme vreugdeuitbarsting bij spelers en staf van ZVH. De jonge ploeg kreeg in de eerste competitiehelft tik na tik te verwerken en bungelde tot zaterdag met twee schamele puntjes, overgehouden aan twee 3-2 nederlagen, onderaan de ranglijst in de eredivisie.

Niemand gaf dan ook een cent voor de kansen van de Zevenhuizenaren tegen Orion, één van topclubs. Met Orion, de doordeweekse wedstrijd in Groningen tegen Lycurgus, en de wedstrijd van komende zaterdag tegen Numidia kon ZVH zich opmaken voor een ‘pittig weekje’.

ZVH verraste echter niet alleen Orion, maar ook zichzelf. “Vandaag waren de jongens allemaal top”, zei trainer Kristian van der Wel. “Iedereen heeft een zeven of hoger gescoord. Dat is uniek en ook meteen een verklaring voor deze overwinning.”

Van der Wel zag alle jonge spelers een topprestatie leveren. Dat gold specifiek voor Jesse Hanemaaijer die in de tweede set met vijf punten uit zijn opslag een sleutelrol speelde.

“We slaagden erin Orion onder druk te houden. We hadden in de vierde set al kans om het af te maken en 3-1 te maken. Dat lukte niet, maar in de vijfde set waren we niet te houden.”

De dames zetten hun zegereeks voort tegen AVV Keistad. In Amersfoort won de ploeg van Cees van Mullem met 1-3.