Niels Heijkoop toen hij nog keepte bij Groeneweg. (foto: archief HvH)
Niels Heijkoop toen hij nog keepte bij Groeneweg. (foto: archief HvH) Stef Hoogendijk

Niels Heijkoop als speler terug bij Groeneweg

Sport 456 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Hij was jarenlang de vaste doelman van Groeneweg en verdween afgelopen seizoen in de anonimiteit. Maar Niels Heijkoop is terug, nu als speler van de hoofdmacht. Tot verrassing van velen.

In de midweekse oefenwedstrijd tegen Be Fair stond Heijkoop in de basis bij Groeneweg, dat het duel met de Waddinxveense vierdeklasser met 4-1 won. “Hij deed het prima als verdedigende middenvelder”, zegt trainer René van Beek, die net als velen verbaasd is over de ontwikkeling van Heijkoop als speler.

“Hij speelde in het derde en ik heb ‘m de kans gegeven omdat hij jarenlang deel heeft uitgemaakt van de selectie. Hij ontwikkelt zich als speler snel en maakt grote stappen.” Van Beek wilde niet zeggen hoe dicht Heijkoop tegen een basisplaats zit. “Tegen Be Fair heb ik jongens opgesteld die getraind hadden. Een aantal had dat niet en die speelden dus niet. Dat weten ze.”

Twee weken geleden werd bekend dat Van Beek trainer wordt van Donk. “Ik heb er zin in, de staf is ook al helemaal rond met allemaal Donk-jongens.” Van Beek volgt Pieter van Zoest op die op zijn beurt Van Beek bij Groeneweg opvolgt. “Pieter past bij Groeneweg, dat weet ik zeker.”