(tekst: Erik van Leeuwen; foto: pr)
(tekst: Erik van Leeuwen; foto: pr)

Reco ZVH in paar jaar naar de top

Sport 234 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen– Reco ZVH verloor zaterdag in Doetinchem kansloos van kampioenskandidaat Orion (3-0). Als het aan de beleidsmakers van de Zevenhuizense club ligt, meldt ZVH zich binnen een jaar of vier weer in de top van de eredivisie.

Voor de wedstrijd van zaterdag had trainer Kristian van der Wel nog de hoop dat zijn ploeg kon profiteren van de Europese teleurstelling van Orion van vorige week. De Achterhoekers werden in de Challenge Cup uitgeschakeld na een golden set door het Griekse Panathinaikos. Van een negatieve nasleep was in het competitietreffen met ZVH echter geen sprake. “In de eerste set ging het best aardig”, zei Van der Wel. “Orion had echter twee serviceseries van vier, vijf punten. Ook in de tweede en derde set ging het niet verkeerd, maar Orion heeft gewoon meer kwaliteit.”
ZVH speelt de komende anderhalve week nog twee reguliere competitiewedstrijden, vandaag (1 februari) tegen Lycurgus in Swanla en op zaterdag 11 februari tegen VoCASA. Vervolgens begint 25 februari de strijd om de plaatsen zeven tot en met elf van de eredivisie. Als het aan Van der Wel ligt gaat hij met zijn jonge ploeg voor plek 7. “Maar plek 8 als doel is realistischer.”

Hoewel ZVH dus nog tien wedstrijden heeft te spelen, gaat de blik komende tijd ook al op het nieuwe seizoen. “Binnenkort gaat de uitnodiging naar de spelers om daarover te praten”, zei Van der Wel.
In het Zevenhuizense kamp is er tevredenheid over de ontwikkeling die de jonge spelers en het team doormaken. Tegelijkertijd wordt op een plannetje gebroed om binnen een jaar of vier te oogsten en voor een prijs te gaan spelen. “Daarvoor zal wel het één en ander in de organisatie moeten veranderen”’, reageerde Van der Wel. “Daar hebben we het met elkaar over. We willen de stap maken naar de top.”
Daarvoor is een kwaliteitsinjectie nodig, spelers die de huidige talenten nog beter kunnen maken. “Numidia is een mooi voorbeeld. Dat heeft met twee buitenlanders erbij een stap gezet naar de top.”

ZVH is niet per se uit op buitenlandse inbreng, maakte Van der Wel duidelijk. “We willen nog steeds een platform zijn waar we jonge spelers kunnen laten ontwikkelen. Daarbij gaan we voor Nederlandse spelers en dan specifiek spelers die een extra niveau kunnen toevoegen. Hoe of wat we dan willen realiseren, dat zijn we aan het onderzoeken.”

Afgelopen zomer had ZVH het lastig om ervaren Nederlandse spelers te vinden. “VCN heeft deze week bekendgemaakt dat ze volgend seizoen niet meer in de eredivisie spelen. De spelersmarkt wordt daardoor wat ruimer. Het zijn overigens niet de spelers die ons die extra kwaliteit geven, want VCN is momenteel van gelijkwaardig niveau.”