Mady Tims: “Het team is steeds stabieler geworden.” (tekst en foto: Erik van Leeuwen)
Mady Tims: “Het team is steeds stabieler geworden.” (tekst en foto: Erik van Leeuwen)

‘Luxe’ handhaving voor CKV Nieuwerkerk

Sport 515 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk heeft zich op eigen kracht drie wedstrijden voor het einde van de competitie ‘veilig’ gespeeld in de hoofdklasse. De overwinning op GKV was de ultieme bekroning voor het team dat zich in rap tempo ontwikkelt (17-14).

De spelers van CKV vierden zaterdag de overwinning op GKV en daarmee handhaving uitbundig met de supporters. Waar normaal kampioenschap en promoties leiden tot groot enthousiasme, was dit keer handhaving de reden voor het feestje.
Trainer/coach Mady Tims zag het glunderend aan. “Deze ploeg is zó gegroeid, in alles. Echt top dat we dit al bereikt hebben.” Tims gebruikte voor de handhaving het woord ‘luxe’, want dat Nieuwerkerk na de complete verbouwing van het team zich zo naar handhaving zou spelen, was geen vanzelfsprekendheid. “Als we aan het begin van de veldcompetitie gezegd zouden hebben dat we ons in de zaal drie wedstrijden voor het einde in veiligheid hadden gespeeld, waren we denk ik voor gek verklaard. We hebben zulke sprongen gemaakt in niveau. Als team, maar ook individueel.”
Waar de eerste wedstrijden in de zaal wisselvallig waren, groeide Nieuwerkerk gaandeweg naar een team met stabiliteit. “Dat laat onze reeks ook zien, want we hebben recent alleen verloren van DOS Westbroek en de andere wedstrijden overtuigend gewonnen”, aldus Tims, die de zege op het sterke GKV uit Gorinchem als een bevestiging zag. “We hebben geweldig verdedigd. Vooral voor rust. Dat we maar vier goals tegen kregen, was bizar.”
GKV had het ontzettend lastig met hoe Nieuwerkerk telkens van verdedigingstactiek veranderde. “We werken er al een tijd aan”, verklapte Tims. “Het komt er steeds beter uit.”
Als het aan Tims ligt, gaat CKV snel weer meedoen om de prijzen in de hoofdklasse. Versterking is op komst. Ex-Nieuwerkerkers Nathan Marck en Bob van der Weide zijn de eerste nieuwkomers voor komend seizoen. “’We verwachten er nog meer”, zei Tims, die niet van plan is de komende weken gas terug te nemen. “We willen met een goed gevoel naar het veld.”