Mady Tims: “We hebben constant de wedstrijd gecontroleerd.”
Mady Tims: “We hebben constant de wedstrijd gecontroleerd.”

CKV Nieuwerkerkbereikt veilige haven

Sport 222 keer gelezen

KORFBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – CKV Nieuwerkerk speelt komend seizoen op het veld in de hoofdklasse. De ploeg van trainer Mady Tims bereikte zaterdag de veilige haven door een knappe en volwassen overwinning bij GKV in Gorinchem: 13-17.

Nieuwerkerk stelde zich aan het begin van dit seizoen als doel om zich zowel in de zaal als op het veld op het huidige niveau te handhaven. In de zaal speelde de vorig jaar zomer op acht plaatsen gewijzigde formatie zich drie wedstrijden voor het einde in veiligheid. Dat kopieerde Nieuwerkerk op het veld, want door de zege op GKV is CKV niet meer in te halen door hekkensluiter KOAG, die inmiddels zeven punten achter staat.
“Het scenario is hetzelfde als in de zaal”, zei coach Mady Tims. “Daar wonnen we ook van GKV waardoor we ons in veiligheid speelden. Blijkbaar brengt GKV het beste in ons naar boven.”

Tims was na afloop enorm trots op de prestatie van haar pupillen. “We hebben heel volwassen gespeeld. Waar we in de vorige twee wedstrijden nog even in de war raakten, behielden we nu constant de controle. GKV switchte van tactiek, maar wij zochten heel rustig naar een goede oplossing. Daaraan kun je zien dat we steeds meer ervaring en routine krijgen. Spelers ontwikkelen zich steeds beter.”

De vroege handhaving zorgt ervoor dat er voor de slotfase van de veldcompetitie ruimte is voor ontspanning. “We willen natuurlijk niet dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat en daarom hebben we met elkaar ook de doelstelling uitgesproken dat we sowieso de laatste wedstrijd willen winnen. Dan spelen we tegen KOAG. De eerstvolgende wedstrijd spelen we tegen Valto, die kampioen kan worden. Dat is een wedstrijd waar de schijnwerpers op staan en dan wil je je als team ook laten zien.”

Het seizoen is lang en daarom ook vindt Tims het belangrijk dat de spelers mentaal bij de les blijven. “Je hoeft nu niet meer te trainen om fit of fitter te worden. Je wilt dat de spelers fris blijven in het hoofd. Vandaar dat we deze week één keer trainen in plaats van twee keer. We hebben zaterdag vanwege Pinksteren ook geen wedstrijd.”