Coach Jean Paul Renes: “De mindset is nu anders.”
Coach Jean Paul Renes: “De mindset is nu anders.”

Dames De IJssel hebben volop ambities

Sport 288 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – Het duurde vorig seizoen lang voordat De IJssel in uitwedstrijden van de nul af was. Bij de start van de nieuwe competitie was het zondag meteen raak, de Nieuwerkerkse dames zegevierden met 1-3 bij Derby.

De overwinning in Zwijndrecht past bij de ambities van De IJssel, want het team van trainer-coach Jean Paul Renes wil dit seizoen een gooi doen naar de eerste twee promotieplaatsen naar de eerste klasse. “Ik denk dat we er rijp voor zijn”, zei Renes. “We zijn grotendeels intact gebleven als team. Het team hoeft niet te wennen aan een nieuwe trainer, de tactiek en speelwijze is ook duidelijk. We gaan verder waar we vorig seizoen zijn gestopt.”
En dat is ook met winnen, want in de tweede competitiehelft waren de resultaten van De IJssel een stuk beter dan voor de winterstop. De Nieuwerkerkse dames pakten toen ook punten in uitduels. “Thuis zijn we goed genoeg om veel wedstrijden te winnen. Uit was dat een ander verhaal. De mindset is nu anders. We zijn bezig om één keer per week te gaan trainen bij Capelle, waar een waterveld ligt.”

Een tegenslag is wel dat Roos Wink voorlopig niet beschikbaar is. “Gelukkig hebben we aan Nikki Barto een goede vervanger.”
Barto had geen schuld aan de 1-0 van Derby, die De IJssel in het derde kwart dwong om wat meer risico te nemen. Met twee treffers van Sam van Os en één van Chiara Spek werd de wedstrijd omgedraaid.