Strakke gezichten bij IJsselvogels kort voor het begin van de wedstrijd.
Strakke gezichten bij IJsselvogels kort voor het begin van de wedstrijd.

IJsselvogels verschalkt Korbis

Sport 415 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht - Voor de tweede keer dit seizoen nam IJsselvogels Korbis in eigen huis te grazen. De Moordrechtenaren bogen in sporthal De Dreef in Waddinxveen een 13-10 achterstand om in een 16-17 zege, waardoor de thuisploeg, favoriet voor het kampioenschap, met lege handen stond.

Iedereen in de regionale korfbalwereld kent hem. Wim Slingerland was zelf als korfballer een lust voor het oog. Inmiddels is de inwoner van Gouderak in de zestig en zijn zijn zaterdagen gevuld met het volgen van dochter Cécile die in het eerste van de club speelt, en zoon Benjamin die deel uitmaakt van de A1, maar snel zijn opwachting zal maken als vaste speler van de hoofdmacht.
Slingerland was zaterdagavond vooral trots, want uitgerekend zijn jongste besliste in Waddinxveen de wedstrijd tegen Korbis. Een keurig opgezette aanval werd door de Slingerlandtelg al even keurig in de korf gemikt (16-17). “Ben kan dat wel”, stelde trainer Berry Glissenaar na afloop vast. “Het is natuurlijk fijn om zulke jongens achter de hand te hebben.”
Glissenaar wees daarbij ook naar Kevin Berghout, die na vorig seizoen stopte, maar zaterdag in De Dreef ineens weer in het wit en rood van IJsselvogels verscheen. “Ik heb Kevin gebeld of hij ons wilde helpen en of hij tijd had”, reageerde Glissenaar op de onverwachte comeback van de voormalig IJsselvogelsschutter. “Luuk Belder is geblesseerd en Jeffrey Berlijn ook. Kevin gaf eerder aan dat we altijd een beroep op hem kunnen doen in noodgevallen. Hij heeft dinsdag en donderdag meegetraind. Hij korfbalt niet meer in een team, maar is wel fit. Hij tennist, padelt en voetbalt.”
Glissenaar was tevreden over het optreden van Berghout, die weliswaar minder productief was dan in de tijd dat hij ‘echt’ speelde, maar toch een belangrijke rol speelde in Waddinxveen. “Kevin is iemand die heel goed de lijnen in het vak kan uitzetten. Van zulke spelers zijn er niet veel. Dat hij zelf maar tot één doelpunt kwam, vind ik persoonlijk niet zo belangrijk.”
Met Berghout in de gelederen kwam IJsselvogels bij Korbis, dat een week voor de zaalcompetitie liet weten graag kampioen te willen worden, steeds beter in het spel. Het ongeduld in de aanval van voor rust verdween in de tweede helft langzaam maar zeker uit de Moordrechtse offensieve pogingen. Paniek was geen moment zichtbaar bij IJsselvogels, ook niet toen Korbis na de pauze een 13-10 voorsprong nam. “IJsselvogels beheerst de kunst om geduldig te spelen en om de juiste momenten uit te spelen”, constateerde Korbistrainer Jan-Willem Hofman, die met het inbrengen van Benjamin Slingerland de druk op zijn verdediging opgevoerd zag worden. “Benjamin is een goede schutter, met hem hebben we een extra wapen”, aldus Glissenaar.
(Erik van Leeuwen)