Berry Glissenaar zoekt een creatieve oplossing voor de vierde heer.
Berry Glissenaar zoekt een creatieve oplossing voor de vierde heer.

Plichtmatige zege IJsselvogels, zwaar seizoen dreigt voor CKV

Sport 380 keer gelezen

KORFBAL
Moordrecht - Op de dag dat veel mensen pakjesavond vierden, pakte IJsselvogels allesbehalve groots uit tegen VZOD uit Kudelstaart. Vermaken deed het treffen geen moment, wel hielden de Moordrechtenaren er twee punten aan over: 18-12.

Daardoor houdt IJsselvogels de maximale score in de tweede klasse. Met acht punten uit vier wedstrijden heeft het achttal evenveel punten als Phoenix, dat zaterdag in Zoetermeer tegenstander is. “We zullen dan wel veel beter moeten spelen dan we vandaag hebben laten zien”, waarschuwde trainer Berry Glissenaar zijn team. De trainer noemde de zege van IJsselvogels - met vier doelpunten van topscorer Cecile Slingerland - ‘plichtmatig’. “Voor een goede wedstrijd heb je twee ploegen nodig en ik begrijp dat het spel van VZOD niet inspirerend was, maar het was vaak niet goed wat we hebben laten zien. We kregen zo veel ruimte dat we er ons geen raad mee wisten. We zochten niet naar onze beste kansen.”

IJsselvogels kon het zich zaterdag veroorloven omdat de fouten niet of nauwelijks werden afgestraft door de bezoekers uit Noord-Holland, die door Glissenaar worden ingeschat als degradatieklant. “We hebben de eerste drie wedstrijden met één goal verschil gewonnen, maar daarin speelden we veel beter.”
Glissenaar zat op de bank echter geen moment in de rats, want na een 8-5 ruststand had zijn ploeg in de tweede helft steeds een voorsprong van drie of vier doelpunten. Balen deed hij wel van het uitvallen van Stan Sinot, die geblesseerd raakte aan zijn enkel. “Stan zijn we helaas een poosje kwijt. Gelukkig heeft Jeffrey Berlijn weer een hele wedstrijd kunnen spelen. Luuk Belder heeft nog te veel last van zijn vingers en kan nog niet spelen en dus zullen we weer een creatieve oplossing moeten zoeken voor onze vierde heer voor zaterdag.”

“Goede ploeg”, zei Glissenaar over IJsselvogels’ aanstaande tegenstander. “Ik heb videobeelden van ze bekeken. Ze hebben vier goede heren. Daar zullen we ons tegen moeten wapenen, maar ik heb er vertrouwen in dat we de juiste tactiek vinden.”

Zwaar seizoen dreigt voor CKV
Nieuwerkerk aan den IJssel – Voor CKV dreigt een seizoen degradatiekorfbal in de hoofdklasse. De ploeg van Jessica Zeevaart verloor zaterdag bij DeetosSnel voor de derde keer deze competitie (20-15) en blijft daardoor op één puntje staan.
Het grote euvel bij Nieuwerkerk is het scorend vermogen. Tegen koploper DeetosSnel scoorden de bezoekers aardig mee, maar na de pauze vielen slechts vijf Nieuwerkerkse treffers.
DeetosSnel legde de basis voor de overwinning in de eerste helft waarin de ploeg een 14-10 voorsprong nam. Vooral de Dordtse dames deden Nieuwerkerk pijn, zij scoorden elf van de veertien treffers.
Nieuwerkerk moest het vooral hebben van de ingevingen van de jonge Mika de Ruiter. Mede door zijn productie konden de gasten de schade tot vlak voor rust beperken tot 11-9, maar in de laatste minuten van de eerste helft liep DeetosSnel alsnog uit naar een verschil van vier.
Na de pauze had De Ruiter, in het vak met Bob van der Weide, het lastiger omdat DeetosSnel meer lengte in het veld stuurde. Nieuwerkerk wist ook de Dordtse dames enigszins in toom te houden. Het resultaat van de verdedigende aanpassingen aan beide zijden was dat er nog maar elf doelpunten vielen: zes voor DeetosSnel en vijf voor Nieuwerkerk, dat na de 14-11 van De Ruiter lang moest teren op twee rake strafworpen. De treffers van Bob van der Weide en Bart Huyser kwamen echter te laat.